مباحثات

رسانه فکری تحلیلی حوزه و روحانیت

صبح امروز انتخاب رئیس مجلس خبرگان انجام شد و نتایج نشان داد که اعضای خبرگان به دور از جنجال‌های رسانه‌ای به تشخیص خود عمل می‌کند.

پس از رحلت مرحوم آیت‌ﷲ مهدوی کنی، انتخاب جایگزین ایشان بارها و بارها در رسانه‌های مختلف مطرح شد که به‌واسطه حساسیت و جایگاه والای خبرگان، از منظری خوشبینانه کاملا طبیعی به نظر می‌رسید. اما متاسفانه با نزدیک شدن زمان برگزاری اجلاسیه خبرگان، این روند رنگ و بوی دیگری به خود گرفت. رنگ و بوی رقابت‌های سطحی رایج در مناصب سیاسی و نمایندگی و…

متاسفانه بسیاری از رسانه‌ها بدون درک صحیحی از هنجارها و فضای حاکم بر مجلس خبرگان و با پیش‌زمینه مربوط به رقابت‌های رایج کشوری به گونه‌ای وارد این موضوع شدند که گویا انتخاب رئیس مجلس خبرگان براساس باندبازی و رقابت‌های نازل گروهی و… است و هیچ‌گاه نخواستند این روش و سبک خود را اصلاح کنند.

اگر کسی ابتدایی‌ترین اطلاعات از شخصیت‌های حاضر و به‌ویژه فضای موجود از مجلس خبرگان داشته باشد، متوجه خواهد شد که اساسا خبرگان بسیار متفاوت‌تر از این تصورات رایج رقابت‌های مبتذل سیاسی است. این امر در نظرات مقام معظم رهبری هم صراحتا بیان شده است: «این مجلس جای مسائل خطی و جناحی و دسته‌بازی و گروه‌بازی نیست؛ هدف این مجلس و آن مقصود و غرضی که برای آن به وجود آمده، یک مسئله‌ کاملا عمومی و ملی است. مسئله‌ای نیست که انگیزه‌های جناحی و خطی و مخالفت‌های سلیقه‌ای و اینها حق داشته باشند که در کار این مجلس دخالت کنند. این مجلس بالاتر از این حرف‌هاست. بنابراین صاحبان عقاید و سلایق سیاسی می‌توانند در همه جا، از جمله در این مجلس حضور داشته باشند؛ لیکن جای اعمال این اغراض و این جناح و خطگرایی‌ها اینجا نیست. باید از این انگیزه‌های جناحی جدا پرهیز کرد.» (۹/۶/۱۳۸۵ دیدار با رئیس و اعضای مجلس خبرگان).

سوگمندانه باید گفت رسانه‌های سیاسی کشور در مقاطع مختلف نشان داده‌اند که بنده‌ ذلیل گروه‌های سیاسی هستند و تجربه انتخاب رئیس خبرگان هم به خوبی این موضوع را تایید می‌کند. اما نکته جالب توجه، تحلیل‌ها و تلاش‌های برخی از نخبگان، به‌ویژه حوزویان در این امر بود. بدون موضع‌گیری در خصوص ماهیت و خط و منش این افراد و اینکه از انتخاب کدام کاندیدا حمایت می‌کردند، فشار روانی و رسانه‌ای این افراد از بیرون مجلس خبرگان جای تاسف دارد.

این سوال اساسی مطرح است که این نخبگان روحانی و حوزوی چرا در دام رقابت‌های مذموم گروه‌های سیاسی افتاده‌اند و چرا این افراد نتوانسته‌اند به هنجارهای حاکم در مجلس خبرگان آگاهی پیدا کنند؟

انتخاب امروز مجلس خبرگان درس‌های مختلفی برای جریان‌های سیاسی داشت اما امید است شخصیت‌های حوزوی فعال در دنیای سیاست، این آموزه را بیشتر از همه در ذهن خود ثبت کنند تا در آینده و چنین عرصه‌هایی دچار اشتباهات تجربه‌شده نشوند.

رده‌های مرتبط

پاسخ دهید