مباحثات

رسانه فکری تحلیلی حوزه و روحانیت

resized_1138566_879آیت‌ﷲ‌العظمی مکارم شیرازی ۳۱ تیرماه سال جاری برای زیارت حضرت احمد بن موسی(ع) (شاه چراغ)، دیدار با زایرین و مجاورین آن حضرت و نیز روحانیون منطقه، عازم شیراز شدند. سرکشی از حوزه علمیه شیراز و نیز برخی مدارس تحت اشراف معظم له نیز از دیگر برنامه های سفر ایشان به شیراز بود.

آیت‌ﷲ‌العظمی مکارم در بخشی از سخنانشان در جمع مردم شیراز با اشاره به توافق هسته ای گفتند: «نمی گویم توافق هسته ای ضعف ندارد، اما درد بی درمان نیست که برطرف نشود».

آیت‌ﷲ امینی عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم نیز در سفر به شهرستان کوهرنگ، با امام جمعه، فرماندار و برخی مسؤولان این شهرستان دیدار کرد. استاد برجسته حوزه علمیه قم با ابراز احساس وظیفه نسبت به مردم این منطقه گفت: هرچه زودتر مشکلات و کمبودهای این شهرستان در اختیار بنده گذاشته شود تا مراتب را به سمع مسئولان عالی حوزه، مراجع تقلید و مقام معظم رهبری برسانم.

سفر نماینده آیت‌ﷲ‌العظمی سیستانی به افغانستان

اواخر هفته گذشته، حجت‌الاسلام والمسلمین سید جواد شهرستانی نماینده تام الاختیار آیت‌ﷲ العظمی سیستانی در رأس هیأتی وارد کابل شد. در این سفر – که همچنان ادامه دارد – قرار است نماینده آیت‌ﷲ سیستانی با برخی شخصیت های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی، علما و طلاب حوزهای علمیه این کشور دیدار کند و از برخی مراکز مهم علمی و دینی بازدید نماید. از ابتدای حضور حجت‌الاسلام و المسلمین شهرستانی، مکان استقرار ایشان در کابل به روی مسولان بخش های مختلف وعلما وروحانیون باز بوده است.81693849-70051412

به گزارش ایرنا، حجت‌الاسلام «سید جواد شهرستانی» و هیات همراه، روز جمعه هنگام ورود به حوزه علمیه رسالت مورد استقبال برخی از مسئولان افغانستان، نمایندگان مجلس، علماء، طلاب، اساتید و جمعی از مردم قرار گرفت. آیت‌ﷲ «جواد صالحی» مدیر حوزه علمیه رسالت در این دیدار گفت: سفر نماینده مرجع عالی قدر آیت‌ﷲ سیستانی به افغانستان، موجب دل گرمی و اعتماد به نفس بیشتر طلاب این حوزه خواهد بود. وی افزود که آیت‌ﷲ سیستانی(مد ظله) مانع ریشه دوانیدن خطر بزرگ افراطی گری در عراق شدند. آیت‌ﷲ صالحی گفت: بازدید حجت‌الاسلام شهرستانی از مدرسه علمیه رسالت و مشاهده مشکلات طلاب، بدون شک نگرانی های طلاب افغانستانی را در فضای ملتهب کنونی کشور که مورد هجوم فکری و فیزیکی دشمنان اسلام قرار دارد، کاهش می دهد.

مراسم تکریم مفسران اعزامی به ۳۰ استان کشور

این مراسم در دارالقرآن علامه طباطبایی برگزار شد. حجت‌الاسلام  والمسلمین سید مرتضی میرکتولی دبیر مجمع عالی تفسیر قرآن کریم در این مراسم گفت: خرسندیم که توانستیم در ماه مبارک رمضان، بهترینهای حوزه دین را در جایگاه تبلیغ دین به کار بگیریم. وی افزود: در طرح اجراشده، مفسران با هماهنگی های لازم، منشأ خیر و برکات بسیاری بودند و بیشتر اساتید، حدود ۱۲۰ برنامه تفسیری اجرا کردند.1776453

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمد واعظ موسوی (استاد درس خارج حوزه و عضو خبرگان رهبری) یکی دیگر از سخنرانان این مراسم بود؛ وی با مثبت ارزیابی کردن آثار و برکات اعزام اساتید تفسیری حوزه به استان های کشور تاکید کرد: این طرح مورد نیاز جامعه و مردم بوده و باید با برنامه ریزی دقیق تر، در سال های آینده با جدیت بیشتری اجرا شود.

سخنران پایانی این نشست آیت‌ﷲ مرتضی مقتدایی دبیر شورای عالی حوزه های علمیه کشور بود که از طرح اعزام اساتید تفسیری به استان های کشور به نیکی یاد کرد و خواستار بررسی و برطرف شدن نقاط ضعف این طرح برای تقویت آن در سال های آینده شد.

درگذشت حضرات آیات آزاد قزوینی و عراقچی

آیت‌ﷲ علی آزاد قزوینی از اساتید حوزه علمیه قم در روز سه شنبه سی ام تیرماه سال ۹۴ در سن ۹۰ سالگی و در سفر زیارتی به مشهد مقدس به دیار حق شتافت.IMG14214379

آیت‌ﷲ آزاد قزوینی بیش از ۳۰ سال در نجف اشرف در محضر علمای اعلام و استادان به نام آن عصر تلمذ نمود و پس از آن به حوزه علمیه قم آمد و باقی عمر خود را در راه ترویج و تبلیغ معارف اهل بیت(علیهم السلام) و تدریس دروس خارج فقه و اصول و تالیف کتب ارزنده فقهی سپری کرد. این عالم مجاهد که از محضر آیات عظام شیخ فاضل قائنی ، شیخ محمود شاهرخی ، حکیم ، سید عبد الهادی شیرازی ، میرزا حسن بجنوردی و شیخ حسین حلی استفاده کرده بود، خود نیز ۱۴ دوره لمعتین ، رسائل ، مکاسب وکفایه الاصول را تدریس کرد. پیکر این عالم ربانی، پس از اقامۀ نماز توسط آیت‌ﷲ سیدجعفر سیدان، از علمای برجسته حوزه علمیه خراسان در بهشت ثامن‌الائمه(ع) واقع در صحن جمهوری حرم مطهر رضوی با حضور جمعی از علمای قم و مشهد به خاک سپرده شد.

همچنین آیت‌ﷲ علی عراقچی همدانی از اساتید اخلاق و سطوح عالی حوزه علمیه قم در تاریخ ۹۴/۵/۱ به دلیل کهولت سن به دیار باقی شتافت.

آیت‌ﷲ عراقچی که از محضر اساتیدی همچون آیات عظام  بروجردی، امام خمینی، سید محمدرضا گلپایگانی و  علامه طباطبایی (در فلسفه) استفاده کرده بود، بیشتر سال­های تحصیل و عمر خود را صرف تبلیغ احکام اسلام و ارشاد مردم کرد. وی در دوران نهضت امام خمینی از جمله یاران و فعالان سیاسی بود.IMAGE635505294819829986

در بخشی از پیام حضرت آیت‌ﷲ‌العظمی نوری همدانی به مناسبت درگذشت این عالم بزرگوار آمده است: «آن عالم بزگوار که عمر پربرکت خود را در راه تعلیم و تعلّم و تربیت و تدریس و ارشاد و هدایت مصروف داشت از لحاظ تعهد و اخلاص و محاسن اخلاقی در سطح ممتازی قرار داشت و از آغاز انقلاب اسلامی در تمام صحنه‌ها با قلم و بیان گام برمی‌داشت حتی در بستر بیماری که مدتها در آن قرار داشت خدمت قلمی خود را هرگز ترک نکرد. رحمه‌ﷲ تعالی طوبی له و حسن مآب».

پیکر این عالم ربانی پس از اقامه نماز توسط حضرت آیت‌ﷲ مکارم شیرازی در حرم حضرت معصومه(س) به خاک سپرده شد.

رده‌های مرتبط

پاسخ دهید