چالش امروز ما مسلمانان همین کبائر ناامیدی است که برخی از اکابر سیاست آن را به فرهنگ ما دیکته میکنند و راه رهایی را ذلت در برابر نظام سلطه نشان میدهند. امروزه مهمترین تنش در دنیای اسلام از جمله ایران، نه بین اسلام و غرب، سنت و تجدد، و یا انقلاب و ضدانقلاب است، بلکه برخورد جبههی امید با صفِ ناامیدی است. ادامه …
در تمدن مدرن غرب، نظم در مناسبات انسانی، نظمی قانونمند و با نظارت و ضمانت ابزارهای قانونی مانند پلیس و وکالت و دادگاه رخ میدهد، ولی نظم در روابط انسانی اربعین نه بر پایه قانون و نظارت قانونی، بلکه بر پایه فرهنگ و تربیت فردی و اجتماعی است. به بیان دیگر نظم حاصل در جامعه مدرن بر اساس عدالت قهری است، در حالی که نظم در جهان اربعین بر اساس محبت خودخواسته بهوجود میآید. و فرق است بین نظمی که از بیرون بر فرد تحمیل میشود و نظمی که برخاسته از خودکنترلی، تقوی، و تولی است. ادامه …
آنچه جوهر و هسته مرکزی اربعین را شکل داده و آن را به یک جامعه بهشتی در زمانه سکولار امروز تبدیل میکند، همین وجود یک «ما» از «من»های مختلف مذهبی، فرهنگی و دینی بر محور یک هدف متعالی و محبوب است؛ امری که نتیجهی آن، شکلگیری روابط پیشرفته انسانی است در کشوری به ظاهر توسعهنیافته یا عقبمانده. ادامه …
اگر اکمال دین به غدیر و تحقق جامع دین هم به تحقق تمدنی آن است، چگونه با غدیری که در آن اختلافات بنیادین وجود دارد، میتوان امت اسلامی را خلق کرد و انسجام اجتماعی را در مقیاس تمدنی بهوجود آورد؟/تبیین مسأله ولایت بهمعنای امامت و زعامت سیاسی میتواند بستر مناسبی برای شکلگیری اتحاد اسلامی و حتی اخوت انسانی باشد. ادامه …
در این گزارش وضعیت اسلامهراسی در آلمان و آمارهای آن تکاندهنده بود؛ اینکه ۸۵ درصد مدارا و گشودگی به دیگران را ضروری میدانند، ۶۱ درصد تکثر دینی را قبول میکنند، ولی بیش از نیمی آلمانیها اسلام را تهدید میدانند، و تنها ۲۵ درصد آلمانیها به اسلام به عنوان ظرفیت نگاه میکنند. گویا اسلام در میان آلمانیها دین محسوب نمیشود. ادامه …
حجتالاسلام والمسلمین دکتر حبیبالله بابایی: خاستگاه این توهینهای امروز در فرانسه و قبلا در آمریکا و جاهای دیگر در کجاست؟ به نظر میرسد علاوه بر تناقضآلود بودن موضوع «آزادی بیان» که برای تأمین کرامت انسانی در غرب مورد تأکید واقع شده و در عین حال با آزادی در توهین به دیگران خلط گردیده است، باید ریشههای این نوع از توهین را در رسانههای غربی جستجو کرد که چهرهای منفور از مسلمانان و نمادهای اسلامی در ایران، افغانستان و عراق نشان میدهند که مخاطب غربی، تصویری بسیار بد و هولناک از انسان مسلمان امروز در ذهن درست میکند. ادامه …
جلسه نقد کتاب «رنج عرفانی و شور اجتماعی» نوشته حجت الاسلام و المسلمین دکتر بابایی که درباره رنج و همچنین واقعا عاشورا نوشته شده است، با حضور جمعی از اساتید، فضلا و پژوهشگران حوزوی به نقد و بررسی گذاشته شد. ادامه …
محمد لگنهاوسن در مقدمه این کتاب نوشته است: یکی از ویژگیهای چشمگیر این کتاب و ایده الهیاتی که در آن مطرح گردیده، این است که نشان میدهد چگونه ممکن است طرح خداوند برای کشش انسان به سوی خود، از طریق آلام و مصائب امام حسین علیهالسلام عملی شود. ادامه …