اندیشه سیاسی کامل از نگاه امام آن است که بتواند به نحو منطقی و مستدل هم به پرسشهای اساسی انسان درباره علت نیاز به حکومت، اهداف حکومت، ولایت فقها و پیوند دین و سیاست پاسخ دهد و هم ویژگیها و شاخصهای لازم را برای انسان کامل و حاکم اسلامی در دو بُعد فضایل و رذایل تعیین و معرفی کند و هم باید به پرسشهای نوپدید مکلفان و شهروندان جامعه اسلامی در حوزه زندگی سیاسی مثل نوع و شکل حکومت پاسخ گوید. ادامه …
اگر یک حادثه کوچکی در یک گوشهای از کشور اتفاق افتاد، هیچ ترسی نباید به خود راه داد. مرحوم کاشفالغطا میگوید: وجود مبارک امیرالمؤمنین از حسین بن علی شجاعتر بود؛ حسین بن علی روز روشن مسلحانه وارد میدان شد؛ اما امیرالمؤمنین با دست خالی به جای پیغمبر خوابید؛ در حالتی که چهل شمشیردار آمدند که او را تکه پاره کنند. اما همین علی میگوید در شب جنگ بدر دیدم وجود مبارک پیامبر از سر شب تا صبح، کنار یک درخت دارد با خدا زمزمه میکند؛ گویا اصلاً فردا جنگی نیست. ادامه …
محققان در مسأله اقتصاد اسلامی باید توجه داشته باشند که بحثها ریشهیابی شود، گاهی ممکن است یک موضوع از لحاظ اقتصادی یک نتیجه داشته باشد ولی از نظر فقهی آثار دیگری بر آن بار شود. مثلاً ممکن است «بهره» از نظر اقتصادی توجیه داشته باشد، ولی در فقه نظر دیگری در مورد آن باشد. همین طور است مسائلی از قبیل احتکار، استضعاف، تجمیع ثروت، استعمار و استثمار و امثال آن. ادامه …
علم و تقوا دو بال پرواز برای هر طلبه است که اگر به هر کدام از این دو کمتوجهی شود زیانهای فراوانی متوجه طلبه خواهد شد. معراج السعاده مرحوم نراقی را روزی یک صفحه بخوانید و تا حد توان به آن عمل کنید. ادامه …
حضرت آیت الله جوادی آملی در پیام تصویری خود به آیین بزرگداشت مرحوم آیت الله حاج شیخ عبدالکریم حائری یزدی، حوزه علمیه قم را مرهون کوشش محققانه و خالصه موسس آن ، یعنی آیت الله العظمی حائری دانستند. ادامه …
تصویر زیر، حضرت آیت الله جوادی آملی را در جلسه عمامهگذاری جمعی از طلاب در دهه پنجاه شمسی نشان میدهد. ادامه …
پانزدهمین دوره همایش کتاب سال حوزه با سخنرانی حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی در بهمنماه سال جاری در مجتمع عالی امام خمینی در شهر مقدس قم برگزار شد. ادامه …
تلختر و بدتر از کربلا، هم قبل و هم بعد از آن گذشت؛ اما هیچ کدام ماندگار نبود. زیر این آسمان، عظمت حسین بن علی (ع) مال اوست؛ همچنان که عظمت کربلا مال اوست. نه قبل از آن نظیر داشت و نه بعد از آن؛ زیرا هر کس که مظلوم شد، سید الشهدا نمیشود. ادامه …
یکی از ویژگیها و افتخارات حوزههای علمیه پرداختن ویژه به مسائل اخلاقی و تربیتی است و از قدیم الایام یکی از درسهای مهم حوزه علمیه درس اخلاق بوده است. با توجه به آغاز سال تحصیلی جدید، مروری میکنیم بر بیانات و رهنمونهای تنی چند از علما و مراجع تقلید و توصیههای آنان به طلاب ادامه …
دشمنان نظام اسلامی فهمیدند که انقلابِ اسلامی، انقلابِ فرهنگی است، به این نتیجه رسیدند که باید از هر راهی برای از بین بردن آن تلاش کرد، که مهمترین بخش آن، عقیده است. اگر میخواهید از قرآن، وحی و نبوت دفاع عقلی و عقیدتی کنید، باید از راه فلسفه و کلام وارد شوید. ادامه …