قبل از انقلاب، ارتزاق روحانیت از طریق مردم بود؛ این وابستگی اقتصادی باعث میشد که روحانیت حامی مردم باشد؛ آنها را اقناع کند و توجه به نیازهایشان داشته باشد. اما پس از انقلاب از آنجایی که حکومت متعلق به روحانیون شد، روحانیون بهواسطهی استقلال مالی، دیگر وابستگی و نیاز به مردم پیدا نکردند؛ اکثراً در ادارات مشغول شدند و ارتزاقشان دولتی شد ادامه …
اصل اول در انتخابات حضور حداکثری مردم است. از منظر جامعهشناسی معمولاً آنها که عاقلترند و فهم بالایی دارند در سرنوشت خود مشارکت میکنند؛ حتی اگر معتقد باشند که حداقل امتیاز را کسب میکنند؛ اما انسانهای منزوی قهر میکنند و مشارکتی در انتخابات ندارند. حضور در انتخابات نشانه پذیرش نظام و زنده بودن جامعه است؛ بنابراین باید برای مشارکت حداکثری مردم در عرصه انتخابات، تدبیری جدی اندیشید. ادامه …
وفاق و همدلی در چشمانداز و دانشهای مختلف مورد عنایت قرار گرفته است؛ اما در منطق و ادبیات قرآنی، ذیل مفاهیم مهمی چون امت واحده، اخوت، وحدت، مرابطه، مصابره و سلم بیان شده است. برآیند آیات قرآن نشان میدهد که این بحث از اساسیترین مباحث مورد نظر قرآن کریم است و ظرفیتهای زیادی برای ثبات جامعه و استمرار حرکت آن دارد. ادامه …