گویا آنچه سید کمال حیدری در سالهای اخیر در مواجهه با برخی حوزویان دیده و شنیده، بر دریافت و برداشت وی و طبعاً گزارش وی از حوزههای علمیه تأثیر گذاشته است. از همین منظر است که آنچه سید کمال حیدری درباره وضعیت حوزههای علمیه شیعه در نجف و قم میگوید، از دید کسانی که از نزدیک با حوزههای علمیه در ارتباطاند، از چارچوب علمی فاصله گرفته و به تندی گراییده و با قضاوتهای نادرست و خالی از انصاف علمی مخلوط شده است. ادامه …
نگرش صرفاً فقهی مشکلات فراوانی دارد؛ یکی این که اساساً فقه، قابلیتِ ذومراتب بودن را ندارد؛ یعنی مسائل فقه یا سیاه و یا سفید است؛ یا حرام و یا حلال است. اما هنگامی که در مسائل اعتقادی و معارف دیگر دین وارد میشوید، مشاهده میکنید که قابل درجهبندی و مرتبهبندی است؛ مثلاً ایمان ۱۰ درجه دارد. ادامه …
از نظر سید کمال حیدری زیربنای همه اصلاحات و پیشرفتهایی که در اين سه یا چهار قرن اخیر در کشورهای غربی رخ داده، اصلاحات دينى بوده و مبنای آن نیز اصلاحات «لوترى» يا به تعبير عربى «لوثری» بوده است. اگر به آن مبانی خوب دقت کنید خواهید یافت که اصلاح فلسفى نبوده؛ بلکه اصلاح دينى بوده و بر اساس اصلاح دينى همه اصلاحات ديگر شروع شده است. ما هم اگر مىخواهيم اصلاح یا پيشرفتى رخ دهد، بايد از اصلاحات دينى شروع كنيم. ادامه …