سبحانی: حرکت امام حسین، نمیتواند به هدفِ تحقق فقط یکی از اهداف فوق، انجام شده باشد؛ این اهداف و یا حداقل برخی از آنها میتوانند در کنار هم قرار بگیرند/اسفندیاری: آقای سبحانی ادعا میکند که یکی از اهداف امام امر به معروف و نهی از منکر بوده است. این اشتباه را مرحوم شهید مطهری بر زبانها انداخت ادامه …
از ویژگیهای این مقتل این است که تلاش شده تا از منابع و مآخذِ تا قرن هفتم بسیار استفاده شود؛ زیرا منابع اولیه و کهنتر، قابل اعتمادترند. ویژگی بعدی این است که سیری جامع در مقتلنگاری نیز صورت گرفته است؛ بهگونهای که مخاطبین این مقتل که مبلغین جوان و روحانیون هستند با خواندن آن، تقریباً بینیاز باشند. ادامه …
به تعبیر اسفندیاری در کتاب «از عاشورای حسین تا عاشورای شیعه»، امام حسین(ع) از شخصیتهای دوبارهمظلوم و بازشهید در تاریخ است. یک بار در عاشورا به او ظلم شد، کالبدش پایمال گردید و به شهادت رسید؛ بار دیگر – در تاریخ – هدفش محو یا مسخ شد؛ ما اکنون دو شهید داریم؛ «حسین مظلوم در عاشورا» و «عاشورای مظلوم در تاریخ». ادامه …
آن چیزی که باعث اشتباه عدهای میشد، این بود که تصور میکردند کتاب دینی مقدس است، حال آنکه دین کتابی مقدس دارد، اما کتابهای دینی مقدس نیست. هیچ کتابی و هیچ شخصیتی فراتر از نقد نمیتواند بنشیند. کلّ بنی آدم خطّاء. همه ما خطاکاریم. همه ما جائزالخطائیم، یا به گفته یک نفر، واجبالخطا هستیم، یا سراپا خطا هستیم. لذا باید چراغ نقد روشن باشد. این چراغ را در حوزه کتاب و اطلاعرسانی، مجله آینه پژوهش منتشر کرد و بحمدالله ۲۵ سال گذشته و امیدوارم ۲۵ سال دیگر هم بگذرد. ادامه …