مباحثات
در گفت‌وگو با بانی جلسات شنبه‌های فقهی مطرح شد:

«شنبه‌های فقهی» حرکتی طلبگی برای تضارب آراء

مقدمه:«شنبه‌های فقهی» ایده‌ای است که توسط یکی از فضلاء حوزه پیگری و اجرا می‌شود. آشنائی ما با این برنامه در حد کامال اطلاع‌رسانی بود و از آنجائیکه دغدغه‌ی اصلی آن احیاء بحث و تبادل نظر درباره مسائل و نظرات مختلف علمی است مورد توجه سایت مباحثات نیز قرار گرفته و از بانی این جلسه درخواست کردیم گفت‌وگوئی در این زمینه داشته باشیم:

بسم ﷲ الرحمن الرحیم و صلی ﷲ علی محمد و آله الطاهرین و لعنه ﷲ علی اعدائهم اجمعین
در ابتدای عرائضم از پیگیری‌های سایت مباحثات کمال تشکر و امتنان و آرزوی فزونی توفیقات را دارم .
بنده محمد مهدی مقیسه هستم سال ۷۸ وارد حوزه علمیه قم شدم و بعد از اتمام مقدمات و سطح ، حدود ۱۳ سال از درس خارج حضرات آیات مرحوم هاشمی شاهرودی ره ، احمدی شاهرودی (حفظه ﷲ) و شهیدی پور (حفظه ﷲ) بهره بردم و از سال

دوم طلبگی مشغول به تدریس در سطوح مختلف تا مکاسب و رسایل شدم .
حدود چهار سال پیش در گعده هایی که در مورد دغدغه های مختلف حوزه با دوستان داشتیم جای خالی مباحث علمی در قالب جلسات دوستانه که با کمترین حاشیه برگزار میشود و موجب تولید علم و تضارب آراء میشود را در حوزه و در بین خودمان احساس کردیم .
لذا تصمیم گرفتیم جلساتی را نه در آخر هفته که معمولا همراه با تعطیلی است بلکه در یک وقت کاملا زنده مثل روز شنبه که اول هفته است و معمولا فضلاء شادابی خوبی دارند تحت عنوان شنبه های فقهی برگزار کنیم .

الحمدلله این جلسه وارد سال چهارم میشود و حدود ۵۰ جلسه دوساعته در قالب موضوعات فقهی ، اصولی ،کلامی و رجالی برگزار شده است و یک مناظره علمی در موضوع (افساد فی الارض) هم برقرار کردیم .
سعی کردیم مدعوین جلسه همه از اساتید سطح یا خارج باشند که بتوانیم رفت و برگشت علمی خوبی را در مطالب رقم بزنیم لذا دوستان زیادی که خواستار استفاده از مطالب جلسه بودند را در کانالی به همین نام در ایتا (https://eitaa.com/shfeghhi) عضو کردیم و لینک را در گروههای متعددی ارائه کردیم که راه را برای استفاده دیگر عزیزان باز نگهداریم .
محل جلسات در منزل بنده است و با کمترین تکلف و هزینه از اذان ظهر شنبه ها به مدت دوساعت برگزار میشود و انصافا لطف و همت دوستان را در حدوث و بقاء جلسه باید لحاظ کرد که بدون توجه به کمترین امور مادی و فقط برای ایفاء و استیفاء مطالب علمی رنج این نشست را در این زمان از روز تحمل می کنند.
ناگفته نماند که در بعض جلسات از حضور اساتید و بزرگوارانی همچون آیت‌ﷲ احمدی فقیه بهره بردیم که لطف کردند و به بنده حقیر منت گذاشتند .

البته لازم نیست تمامی موضوعات در ابتدا از وزان علمی برتر برخوردار باشد بلکه به حسب بضاعت علمی نظریه پرداز و مخاطبین وی می توان مطالب را در قالبهای متعدد علمی تصویر کرد لذا اینگونه از جلسات را به طلاب جوان و کسانی که در ابتدای سطح هستند هم پیشنهاد می کنیم .
مجال تضارب آراء علمی الزاما به معنی نظر دین نیست بلکه بهره گیری از تراکنشات ذهنی در حل معضلات و شبهات است که گاهی طرفین اختلاف هردو به حق و گاهی هر دو به باطل سوق پیدا می کنند لکن این توامندی در ایجاد چالشها و حل آنها پدید می آِید که کرسی نظریه پردازی هم همین مهم را دنبال می کند .

Exit mobile version