نگارنده این متن از اوایل سال ۸۴ و انتخاب حجتالاسلام مصلحی به عنوان مشاور رئیس جمهور در امور علما و حوزههای علمیه یادداشتی در باب ضرورت انتخاب فردی اصلح نگاشت و تأکید کرد که با توجه به عدم حضور جدی حجتالاسلام مصلحی در حوزه علمیه قم و ناشناخته بودن ایشان برای مراجع و علما، وی گزینه خوبی برای تصدی این سمت نیست.
در طی هشت سال اخیر نیز یادداشتهای متعددی در همین زمینه نگاشته شده که در همه آنها بر ضرورت توجه جدی ارتباط رئیس جمهور و دولت با مراجع تقلید و حوزههای علمیه تأکید شده و حضور یک مشاور مورد قبول طرفین بسیار ضروری عنوان شده است. اما گویا قصه ارتباط رئیس جمهور و دولت با مراجع تقلید و حوزههای علمیه همچنان پرغصه است؛ چراکه با گذشت سه ماه از استقرار دولت یازدهم هنوز ریاست محترم جمهور مشاور خود برای ارتباط با مراجع عظام و علما و حوزههای علمیه را انتخاب نکرده است.
اگرچه خبرهای جسته و گریختهای از ارتباط مستقل دولتمردان با بیوت مراجع تقلید حکایت دارد و بر اساس همین ارتباط طی سه ماه گذشته دیدار برخی از وزرا با مراجع عظام تقلید و حضور آنها میان علما نمره قابل قبولی را کسب کرده است اما این ارتباط نمیتواند نافی ضرورت انتخاب مشاور رئیس جمهور برای ارتباط با مراجع و علما باشد.
از سوی دیگر در همان آغازین روزهای شروع به کار دولت نهم خبر رسید که دولت علاوه بر قم، دفاتر و نمایندگانی در اصفهان و مشهد نیز انتخاب کند تا بتواند از نصایح و دیدگاههای علما و بزرگان حوزههای علمیه اصفهان و مشهد نیز بهرهمند شود که ابتکاری مثبت و امیدوارکننده است.
خوشبختانه ریاست محترم جمهور بهواسطه سابقه حوزوی و حضور سیساله خود در جامعه روحانیت مبارز، شناخت خوبی از علما و حوزههای علمیه دارد و بر همین اساس میتواند گزینه بسیار مناسبی برای این امر انتخاب کند که امیدوریم این مهم هرچه زودتر محقق شود.