مباحثات

رسانه فکری تحلیلی حوزه و روحانیت
روایت حجت‌الاسلام محمدعلی مهدوی راد درباره‌ی بازدید رهبر انقلاب از نمایشگاه بین‌المللی کتاب:

(اختصاصی مباحثات)

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدعلی مهدوی‌ راد از اساتید عالی علوم قرانی در جریان بازدید رهبر معظم انقلاب از نمایشگاه کتاب ایشان را همراهی می‌نمود. وی بیش از دو دهه مدیرمسئول نشریه تخصصی آیینه پژوهش بوده و چندسالی است که دبیر برگزاری کتاب سال جمهوری اسلامی ایران است. در گفت‌و گوی کوتاهی روایت ایشان از این دیدار را دریافت کردیم.

توفیق داشتم برای دهمین یا یازدهمین بار در جریان دیدار از نمایشگاه کتاب در خدمت رهبر معظم انقلاب باشم. در ابتدای ورود ایشان به نمایشگاه آقای دکتر صالحی خوش‌آمد مختصری گفتند و اعضای حاضر را معرفی کردند.

همان ابتدا خدمت ایشان عرض کردم: «الحمد لله تفسیر حضرت‌عالی بسیار منظم و منقح چاپ شده است؛ همچنین کتاب هم‌رزمان حسین‌ بن علی که خود شما و ما تصور می‌کردیم متن اصلی آن مفقود شده است». لازم است این توضیح را عرض کنم که این کتابی بسیاری خواندنی، کم‌نظیر یا بی‌نظیر در سیره‌ی ائمه است؛ مخصوصاً بخش مربوط به تقیه در سیره معصومین علیهم‌الاسلام که الآن هم بحث بسیار مهمی است. درباره کتاب تفسیر هم عرض کنم ایشان از حدود سال ۴۷ تا سال ۵۳ چند سوره را تفسیر کرده‌اند. بنده توفیق داشتم از سال ۵۰ در این جلسات حضور داشتم و بخش‌های زیادی را نیز یادداشت کرده‌ بودم. آن بخشی که الآن در اختیار است ۱۲۳ آیه از سوره برائت در ۶۰۰ صفحه است. ۱۰۰ صفحه روش‌شناسی و مبانی تفسیر را نوشته‌اند و بقیه تفسیر است. از ابتدا بنده در این جلسات حضور داشتم. واقعاً تفسیری بسیار روشنگرانه و به دور از اضافات است؛ حتی تصریح شده که بحث‌های کلامی نداریم و مبحث اصلی ما جنبه هدایت‌گرانه دارد. احادیث حضور پررنگی در این تفسیر دارد. تفسیر آیه‌به‌آیه شده است و توجه به فضای سوره هم جالب است.

سپس وارد بازدید از غرفه‌ها شدیم. در غرفه‌ی سخن، بنده آثار را معرفی می‌کردم. اثر استاد شفیعی کدکنی را توضیح دادم که برای اولین بار مجموعه مرتبط با حافظ چاپ شده است و ایشان تاکنون مستقیم به حافظ نپرداخته‌ بودند. پرسیدند مجموعه مستقل است؟ عرض کردم مجموعه یادداشت‌ها و درس‌گفتارها است. بعد عرض کردم «منتهی‌ الارب فی لغة‌ العرب» تحقیق خوبی شده‌است. قبلاً چاپ سنگی داشت. کار بسیار مهم آقای سجاد آیدین‌لو را معرفی کردم. ایشان عضو هیئت علمی دانشگاه ارومیه است و جا دارد در دانشگاه تهران کرسی تدریس داشته باشد؛ چون علیرغم این‌که کم‌تر از ۴۰ سال دارند، اما یک شاهنامه‌شناس درجه یک هستند. آقای آیدین‌لو را معرفی کرده و اثر «نامه خسروان» را نشان دادم. ایشان خطاب به آقای صالحی گفتند که چند سال پیش هم چنین کتابی برای بنده ارسال کرده‌اند که من تصور می‌کنم همین نامه خسروان باشد. ناشران مهم کتاب‌های تازه خود را برای ایشان ارسال می‌کنند. مجموعه افشار را هم معرفی کردم که مورد تمجید رهبری قرار گرفت.

بنده از هر ناشری که مورد بازدید ایشان قرار گرفته بود درباره صحبت‌های ردوبدل‌شده سؤال می‌کردم که همگی از اشراف و تأمل ایشان ابراز خوشحالی می‌کردند. نکاتی که درباره نوع چاپ یا کاغذ کتاب بیان می‌کردند به خوبی نشان‌دهنده اشراف ایشان به مسائل فنی کتاب‌ است.

در ساعتی که برای استراحت در نظر گرفته شده بود ـ که بعضی مطالب آن منتشر شده است ـ ایشان فرمودند: «کتاب» موضوع بسیار مهم و حیاتی است. جایگاه کتاب هیچ‌گاه گم نمی‌شود و نقش‌آفرینی‌اش در فرهنگ باقی خواهد ماند. به‌خاطر همین باید با نشر به دقت مواجهه شود. نظارت در همه جای دنیا هست و باید نظارت در چارچوب قانون و تأمل باشد. به کسانی که آثار خوب می‌آفرینند کمک کنید؛ آثاری که در جهت هدایت جامعه است. کمک کنید کتاب در جامعه جایگاه واقعی خود را پیدا کند و بنده بارها گفته‌ام که آرزو می‌کنم کتاب در سبد کالای خانواده ایرانی باشد.

(تصویر ابتدای مطلب از پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت‌ﷲ‌العظمی خامنه‌ای)

رده‌های مرتبط

دیدگاه‌ها

  1. ناشناس 

    همشون؟؟؟

پاسخ دهید