مباحثات

رسانه فکری تحلیلی حوزه و روحانیت

بیانات علما و مراجع عظام تقلید
حضرت آیت‌ﷲ‌العظمی سیستانی در رهنمودی به زائران اباعبدﷲ الحسین(ع) که به مناسبت اربعین حسینی(ع) رهسپار سرزمین مقدس کربلا هستند، اهمیت دادن به نماز و توجه به اخلاص در عمل و پوشش و حجاب را توصیه کردند. متن کامل سخنان ایشان را در سایت شفقنا بخوانید.

دکتر علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در هفته گذشته با سه مرجع تقلید دیدار و گفت‌وگو کرد. رئیس مجلس که از صبح یکشنبه به منظور دیدار با مسؤولان استان در شهر مقدس قم به سر می‌برد، شامگاه یکشنبه به صورت محرمانه با برخی از مراجع تقلید و علما دیدار و گفت‌وگو کرد. علی لاریجانی ابتدا در دفتر حضرت آیت‌ﷲ مکارم شیرازی حضور یافت و با این مرجع تقلید دیدار و گفت‌وگو کرد. در این دیدار طرفین درباره مسائل مهم کشور و تحولات بین المللی و منطقه‌ای بحث و تبادل نظر کردند. دیدار رئیس مجلس با مراجع بدون حضور خبرنگاران برگزار شد و تنها عکاسان خبری در فرصتی کوتاه اجازه یافتند نسبت به گرفتن عکس اقدام کنند.

حضرت آیت‌ﷲ مکارم شیرازی، در دیدار انجمن حامیان توسعه حوزه‌های علمیه که در دفتر معظم له برگزار شد به تبیین اهمیت ساخت و توسعه مدارس دینی پرداخته، گفتند: امروز مخالفان شیعه برای نشر و گسترش افکار خود، تلاش بسیاری می‌کنند و ما نیز باید با تلاش فراوان، مکتب اهل‌بیت(ع) را به جهانیان معرفی کنیم و بدانیم که ساخت مدارس علمیه، مقدمه این کار است.

حضرت آيت‌ﷲ العظمي حسين نوري همدانی در انتهای درس خارج فقه خود در مسجد اعظم مسئله تبليغ ديني را مورد توجه قرار داده، اظهار كردند: يكي از محسنات حوزه‌ها اين است كه با مردم در ارتباط هستند و آنها را با مسائل روز آشنا می‌سازند. تبليغ دين مهم‌ترين وظيفه روحانيت است.

حضرت آیت‌ﷲ علوی گرگانی در دیدار با جمعی از اساتید دانشگاه، جدایی حوزه و دانشگاه را به ضرر کشور دانسته، گفتند: حوزه و دانشگاه به مثابه دو بال برای حرکت نظام به سوی پیشرفت هستند و هر کدام از این دو صدمه ببیند به کشور آسیب می‌رسد.

گفتنی است، در هفته گذشته، سفیر آلمان نیز با حضرت آیت‌ﷲ مکارم شیرازی دیدار و گفت‌وگو کرد. حضرت آیت‌ﷲ مکارم شیرازی در این دیدار دیدگاه‌های خود را درباره مهم‌ترین مسائل جهانی و تحولات منطقه‌ای ابراز کرده، گفتند: برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران کاملا صلح‌آمیز و شفاف است و ما تولید و بکارگیری سلاح‌های کشتار جمعی را حرام می‌دانیم.

حضرت آیت‌ﷲ‌العظمی شبیری زنجانی در دیدار با جمعی از طلاب جوان، نسبت به تنزل علمی در حوزه‌ها هشدار داده و گفتند: این عیب است که همه علوم ترقی می‌کند اما ما تنزل می‌کنیم و دیگر شیخ مرتضی انصاری در بین ما به وجود نمی‌آید.

رئیس سازمان اوقاف در دیدار با مراجع تقلید
حضرت آیت‌ﷲ صافی گلپایگانی در دیدار با رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور به تشریح اهمیت وقف و لزوم احیای موقوفات پرداخته، گفتند: موقوفاتی كه در زمان حكومت پهلوی سندسازی شده و از حالت وقف خارج شده، به حالت اوليه‌ وقف برگردانده شود.

آیت‌ﷲ سبحانی نیز در دیدار رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور که در دفتر معظم‌له برگزار شد، به تبیین جایگاه وقف و لزوم تشویق مردم به این سنت پسندیده پرداخته، گفتند: سازمان اوقاف باید ساخت مسجد، تربیت و اعزام مبلغ را در اولویت کاری خود قرار دهد.

آیت‌ﷲ محمد یزدی، رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در دیدار رئیس و مدیران سازمان اوقاف و امور خیریه کشور كه در دفتر جامعه مدرسين حوزه علميه قم برگزاري شد،‌ اظهار داشت: در كشور موقوفات فراوانی برای حوزه وجود دارد كه در صورت احيای آنها،‌ نه‌تنها نيازهای حوزه‌های آن استان، بلكه نيازهای استان‌های هم‌جوار نيز برطرف می‌شود؛ از اين رو بايد نسبت به احيای موقوفات حوزه اهتمام جدی داشت.

آیت‌ﷲ جوادی آملی نیز در دیدار با رئیس سازمان اوقاف گفتند: سید مرتضی حوزه‌ای بنا نهاده که سال‌ها پس از او طلاب علوم دینی و تمام جامعه از آن بهره‌مند می‌شوند، اگر این حوزه نبود، امروز بسیاری از مسایل دینی و کتاب‌های فقهی و اصولی هم نوشته نشده بودند؛ باید مردم را به سوی وقف‌های عالی دعوت کرد.

همچنین حضرت آیت‌ﷲ‌العظمی ناصر مکارم شیرازی در جمع رئیس و مدیران سازمان اوقاف و امور خیریه اظهار کردند: در برخی مناطق کشور ۲۵ سال است که مبلغ روحانی نرفته و همین امر سبب شده است پیروان تشیع به دیگر مذاهب روی بیاورند. اگر مبلغان دینی به همه جا نروند مردم آن مناطق حتی در مسائل اولیه شرعی در می‌مانند. سازمان اوقاف و امور خیریه باید در زمینه موقوفات خاص هم توجه ویژه داشته باشند و اگر هم غیر از این باشد پیگیری لازم برای احقاق حقوق آنها صورت گیرد.

همایش نقش حوزه‌های علمیه در توسعه فرهنگ وقف با حضور طلاب و فضلای حوزه علمیه در سالن همایش‌های مدرسه عالی دارالشفاء قم برگزار شد. در این همایش از حضرات آیات سبحانی و جوادی آملی به پاس تلاش‌هایشان در راه ترویج فرهنگ وقف تجلیل شد.

حجت‎الاسلام والمسلمین محمدی، رییس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور در همایش نقش حوزه‌‎های علمیه در توسعه وقف که در مدرسه عالی دارالشفا برگزار شد گفت: کارگروه مشترک با حوزه برای پیگری راه‌کارهای اجرایی توسعه وقف، ایجاد شود و مصوبات آن به شکل راهبردی در اختیار مدیران حوزه و اوقاف قرار گیرد.

آیت‌ﷲ حسینی بوشهری، مدیر حوزه‌های علمیه سراسر کشور، در همایش نقش حوزه‌های علمیه در فرهنگ  وقف با بیان اینکه اگر حوزه می‌خواهد، استقلال خود را مانند امروز حفظ کند، باید نسبت به احیای موقوفات و توسعه آن اقدام کند، گفت: باید فرهنگ وقف از طریق روحانیت، آموزش و پرورش و صدا و سیما ترویج و گسترش پیدا کند.

هفته پژوهش
حضرت آیت‌ﷲ جعفر سبحانی از مراجع تقلید در نخستین اجلاسیه مدیران و صاحب‌نظران حوزوی عرصه پژوهش که در مدرسه علمیه معصمومیه(س) برگزار شد، گفتند: طلاب باید در عرصه تحقیق و پژوهش نوآوری داشته باشند چون کارهای تکراری مشتری ندارند.

حجت‌الاسلام و المسلمین فرخ‌فال، مدیر حوزه علمیه استان قم نیز در این اجلاسیه اظهارکرد: وقتی سخن از پژوهش و تجلیل از مقام پژوهشگران به میان می‎آید در حقیقت باید از مراجع و بزرگان حوزه که پیش‎روان پژوهش در حوزه معارف اهل بیت(ع) بوده و هستند تجلیل شود.

دکتر ابراهیمی، نویسنده کتاب «الدر المنثور» که در همایش کتاب سال حوزه برگزیده شد گفت: نزدیک ۲۰ سال است کار تحقیقاتی می‌کنم، اگر تحقیقاتی که انجام می‌دهم حمایت می‌شد، می‌توانستم چندین اثر ارزشمند خاصه در حوزه تاریخ و… ارایه دهم، لذا باید تعامل طرفینی میان پژوهشگران و کتاب سال حوزه وجود داشته باشد.

حجت‎الاسلام والمسلمین سید علی عماد، در دیدار فعالان مراکز پژوهشی حوزه با آیت‎ﷲ‎العظمی جوادی آملی، گفت: با وجود حجم برنامه‌ها، نیازهای متعدد، روز افزون و پیچیده امروز و آینده اجازه توقف در یک سطح را نمی‎دهد و باید متناسب با نیازهای روز، به روند تولید علم و دانش در حوزه شتاب ببخشیم.

معاون پژوهش حوزه‌های علمیه همچنین از تصویب سند جامع علمی حوزه‌های علمیه در شورای پیگیری مطالبات رهبر معظم انقلاب و مراجع تقلید و آغاز به کار نهاد اجرایی و دبیر خانه تدوین این سند در آینده نزدیک خبر داد.

حجت‌الاسلام و المسلمین توسلی، رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با اشاره به ضرورت لحاظ شدن مبانی علمی و تخصصی در پژوهش‌ها، گفت: پژوهش مطلوب باید برای نوشتن هر پاراگراف آن، دلیل علمی و تخصصی وجود داشته باشد و به تعبیری پژوهش نباید تزئینی باشد.

رئیس سازمان انرژی اتمی در قم
در هفته گذشته، دکتر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی به قم سفر کرده و با علما و مراجع عظام تقلید، دیدار و گفت‌وگو کرد.

حضرت آیت‌ﷲ مکارم شیرازی در دیدار رئیس سازمان انرژی اتمی، نگرانی خود را از بابت توافقات حاصله در زمینه انرژی هسته‌ای ابراز کرده و عنوان داشتند: برخی معتقدند کارت‌های خود را بیش از اندازه مصرف کرده‌اید. غربی‌ها شیاطین غریبی هستند مخصوصا که برخی دولت‌ها نمی‌خواهند این توافق انجام شود.

حضرت آیت‌ﷲ جوادی آملی نیز هوشمندی و رعایت ادب را دو خط قرمز تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای خواندند و گفتند: باید قدرت علمی کشور در دو محدوده ادب و هوشمندی حفظ شود. با کسی که قطعنامه و امضای خود را زیر پا می‌گذراد نمی‌توان تفاهم کرد‌.

حضرت آيت ﷲ العظمي صافی گلپایگانی هم در دیدار رئیس سازمان انرژی اتمی با ایشان با تقدير و تشكر از دلسوزی‌ها و زحماتی كه تيم مذاكره‌كننده‌ هسته‌ای ايران و مسئولان سازمان انرژی اتمي ايران كشيده‌اند اظهار داشتند: در عالَم سياست هر كشوری منافع خودش را جست‌وجو می‌كند و بايد با سياست و تدبير در پی كسب منافع كشور خودمان باشيم. ما نبايد از آنها انتظاری جز اين داشته باشيم بلكه بايد حقوق ملت خود را پيگيری نماييم.

حضرت آیت‌ﷲ‌العظمی عبدﷲ جوادی آملی هم در دیدار با دکتر صالحی، با بیان اینکه تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای این روزها با فرعون در حال زندگی است اظهار کردند: در صحنه جهانی باید با ادب بین‌المللی سخن گفت.

حضرت آیت‌ﷲ‌العظمی نوری همدانی هم در دیدار با تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران گفتند: باید راه‌ها را به روی دشمن ببندیم تا راهی نداشته باشند که بخواهند تهدیدی کنند. از سوی دیگر باید برای مردم اصل کار توضیح داده شود تا نگران نباشند.

رده‌های مرتبط

پاسخ دهید