در شامگاه پنجم اسفند و ولادت امام جواد علیهالسلام، به همت سایت مباحثات گفتوگوئی علمی بین آیتﷲ سیدجواد علوی بروجردی و استاد عبدالحسین خسروپناه انجام شد که در همان ساعات نخست رسانهای شدن این برنامه، پیامهای تقدیر و تشکر فضلا و اساتید حوزوی باعث دلگرمی بیشتر برگزارکنندگان شد.
با توجه به اهمیت برگزاری این گفتوگو بیان چند نکته ضروری است:
- برگزاری جلسات مناظره یا نقد علمی از سوی رسانههای امری رایج است و مباحثات پیش از این نیز در برخی از موارد مانند طرح بحث مربوط به لباس روحانیت از سوی آقای اکبرنژاد و نقد جدی آن توسط طلاب و سایر موضوعات جلسات مناظره یا نشستهای دوجانبه را برگزار کرده بود که مورد استقبال قابل توجهی نیز قرار گرفت. پس از بیان برخی نظرات درباره «اقتصاد اسلامی» از سوی آیتﷲ علوی بروجردی و واکنشها و نقدهای مختلفی که وارد شد، مراتب آمادگی مباحثات برای برگزاری جلسات نقد یا گفتوگوی علمی به دفتر ایشان و برخی از منتقدین اعلام شد.
- خوشبختانه پس از رفع کسالت و ابتلای آیتﷲ علوی بروجردی و استاد خسروپناه به کرونا، زمینهی برگزاری این برنامه مهیا شد. طرفین گفتوگوی علمی در نهایت بزرگواری و اخلاق که از اصلیترین مولفههای حوزویان است درخواست مباحثات را اجابت کرده و زمانی را برای انجام این امر معین نمودند.
- طبق برنامههای پیشین این برنامه به صورت تصویری ضبط شده است و باتوجه به محتوای علمی و ضرورت دقت نظر در انعکاس آن، متن کامل و نسخهی تصویری آن بدون هیچگونه دخل و تصرفی طی چند روز آینده منتشر خواهد شد.
- در این برنامه گروه رسانهای خبرگزاری حوزه حضور داشتند و طی هماهنگی با سایر رسانهها متن کامل و نسخهی اصلی فیلم در اختیار آنان نیز قرار خواهد گرفت.
- اعتقاد راسخ داریم رشد و ارتقاء علمی حوزههای علمیه در گرو نقد و بررسی و تضارب آراء و اندیشهها است و برای تحقق منویات رهبر معظم انقلاب در خصوص آزاداندیشی لازم است بدون پیشداوری یا دخیل کردن حواشی و جریانهای سیاسی، اجازه دهیم نظرات و آراء مختلف به صورت شفاف در اختیار فضلاء و اساتید و پژوهشگران جهت نقد وبررسی قرار گیرد.
- این برنامه علیرغم امکانات محدود مادی مباحثات برگزار شد و اجرای آن قطعا با ایرادات و نواقصی هم همراه است که در کنار نقد محتوائی لازم است سایر موارد نیز مورد تذکر اهلفن قرار گیرد.
gilak
سلام. برگزاری این نوع بحثها با چه هدفی؟ اصل اینکه ۲ یا چند صاحب نظر بتوانند بطور اخلاقی و بدون هتاکی با همدیگر بحث و مناظره کنند، البته جالب است و فضیلت شمرده می شود. پرسش این است که آیا مسأله ای هم حل می شود؟ این پرسش اقتضا می کند که برگزاری بحثها با یک دید و فهرست معین پیرامون مشکلات و اولویت و فوریت پرداختن به آنها وجود داشته باشد. مثلا آیا حوزه و روحانیت به کدام مشکلات جامعة بزرگ و یا جامعة اسلامی و یا حتی خود روحانیت واقف است و اهمیت می دهد. من شخصا و تا اینجا علایمی مستوجب خوشبینی نمی بینم که حوزه های علمیه با چنین اهتمامی فعالیت می کند. و گرنه چرا سران محترم این نهاد به فریاد زدن با افکار عمومی می پردازند و مثلا می گویند سکولاریزم در حوزه به یک تهدید جدی تبدیل شده است که از مرحوم محمد یزدی تا عراقی که حی است در مطبوعات چنین نالیده اند بدون اینکه روشن کنند: سکولاریزمی که می گویند، خودش و ابعاد گستردگی و تهدیدهایش چیست؟ علما و روحانیون همیشه اهل بحث و مناظره و جدال بوده اند اما چه بسا بر سر اموری فرعی و کم اهمیت، با مثالهایی که فراوان است…
ممنون
ناشناس
سلام علیکم دوست عزیز این دو، مسئله جدا هستند رد وجود اقتصاد اسلامی مطلب کمی نیست بله نظر ایشان است ولی ایشان کاملا جدی و قاطع مطلب را رد کردند که لازمش گفتگو بود؛ هرسخن جای و هر نکته مکانی دارد