کشتار شیعیان مصر به دست وهابیت تکفیری و واکنش حوزههای علمیه جهان اسلام
جنایتهای وهابیت در مصر، یکی از خبرسازترین موضوعات هفته گذشته حوزه علمیه بود. نیمه شعبان در روستای «ابومسلم» منطقه الجیزه در غرب قاهره ۵ تن از شیعیان مصری که برای جشنهای نیمه شعبان دور هم و در خانهای جمع شده بودند مورد حمله قرار گرفته و کشته میشوند که یکی از این افراد «شیخ حسن شحاته» از علمای باسابقه شیعه مصر است. عکسها و فیلمهای منتشر شده از این حادثه در فضای مجازی نشان از حمله صدها نفر به یک خانه و قتل فجیع این عالم شیعه و برخی همراهان او دارد که سوالات بسیاری را ایجاد میکند. جزئیات تکاندهنده این جریان را از زبان یکی از اساتید دانشگاه و اندیشمندان مصری بخوانید.
حوزه علمیه به طور گسترده در برابر این فجایع دلخراش موضعگیری کرد. حضرت آیتﷲ صافی گلپایگانی در پیامی خطاب به علمای الازهر مصر با بیان اینکه علمای بزرگ الازهر در مقابل اسلام عزیز مسئول هستند و مسؤولیت امروز آنها بیشتر از سابق است، گفتند: «بیایید و برای خداوند قیام کنید». مراسم بزرگداشت شهید حسن شحاته و دیگر شیعیان مصر که به جرم عشق به اهلبیت(ع) به دست وهابیت کوردل به طرز وحشیانهای به قتل رسیدند، در مسجد اعظم با حضور مراجع تقلید، محققان و پژوهشگران و اقشار مختلف مردم برگزار شد. حضرت آیتﷲ نوری همدانی هم با ابراز تأسف عمیق از کشته شدن تعدادی از شیعیان مصر به دست سلفیها، تاکید کردند: بر همه مسلمانان لازم است که در مقابل این جنایت ساکت ننشینند.
مرکز مدیریت حوزههای علمیه نیز در بیانیهای، با محکومیت شدید حمله تکفیریهای مصر به شیعیان و شهادت مظلومانه علامه شیخ حسن شحاته، از دولت این کشور خواست امنیت و آزادی پیروان مکتب اهل بیت(ع) را تأمین کند تا آنان بتوانند در امنیت کامل، به شئونات خویش پرداخته و در کنار دیگر مسلمانان زندگی کنند.
رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در نامهای به شیخ الازهر از وی درخواست کرد نسبت به وضعیت شیعیان در آن کشور و دامن زدن از هرگونه افراط و تعصبات مذهبی تدبیری عاجل اتخاذ کند.
بسیاری دیگر از علمای قم در برابر این جنایات، واکنش نشان دادند. همچنین از حوزههای علمیه دیگر نقاط جهان اسلام رئیس مجلس اعلای اسلامی عراق، رئیس اوقاق شیعه عراق، آیتﷲ محمد سعید حکیم از مراجع تقلید نجف اشرف، شیخ عبدالقادر قاها از علمای اهل تسنن تونس، امام جمعه نجف اشرف، حجتالاسلام سید علی فضل ﷲ، خطیب جمعه منطقه حاره حریک بیروت لبنان و بسیاری دیگر از علمای شیعه و سنی جهان اسلام، این جنایت وهابیت را محکوم کرده، خواستار برخورد جدی دولت مصر با عاملان این جنایت شدند.
میلاد امام زمان(عج) و هفته مهدویت
دوشنبه هفته گذشته همچنین به مناسبت میلاد باسعادت امام غایب از نظر، حضرت أباصالحالمهدی(عج)، جهان اسلام غرق در نور و شادی بود. حضرت آیتﷲ صافی گلپایگانی در سرودهای ضمن ابراز ارادت به ساحت امام عصر(عج)، روز ظهور ایشان را روز نجات، رهایی و عزت انسان عنوان کرد.
آیتﷲ امامی کاشانی، امام جمعه موقت تهران با اشاره به اینکه فلسفه خلقت از دیگر برهانهای عقلی مطرح شده درباره وجود امام عصر(عج) است، گفت: فلسفه خلقت، سیر انسان بهسوی کمال است و این مکتب در هر عصر و زمان احتیاج به معلم دارد و این معلم به موجب روایات متواتر، فرزند حضرت عسگری(ع) است.
معاون اول قوه قضاییه با بیان اینکه حوزههای علمیه باید نقش جدی در تحقق جامعه آرمانی و مهدوی داشته باشند، گفت: حوزههای علمیه رسالت خطیری در ترویج ارزشهای جامعه مهدوی بر عهده دارند.
دیگر اخبار حوزه
انتقاد آیات عظام صافی گلپایگانی و مکارم شیرازی از فشار معیشتی بر مردم، از دیگر اخبار بود. آیتﷲ صافی گلپایگانی با اشاره به گرفتاریهای معيشتی مردم بيان داشتند: اگرچه زحمات و خدماتی در رابطه با معيشت مردم در حال انجام است ولی انسان وقتی برخی از سختیهای مردم در معيشت و اقتصاد را از گوشه و كنار كشور میشنود گريهاش میگيرد. حضرت آیتﷲالعظمی مکارم شیرازی هم تأکید کردند: متأسفانه عدهای از مردم معتقدند دولت آنقدر که به فکر بعضی کارهای تشریفاتی مانند ورزش حرفهای است به فکر هزینه دارو و درمان نیست.
حضرت آیتﷲ نوری همدانی در دیدار با هیئت نمایندگی رئیس جمهور منتخب با بیان اینکه مردم وظیفه خود را به خوبی انجام دادند، گفتند: امروز نوبت مسئولان است که به وعدههای خود عمل کنند؛ کسی که آمد و قول رفع مشکلات را داد باید در جهت گفتههای خود و حل مشکلات مردم گام بردارد.
«الصَرخی» کیست و در پی چیست؟
اجلاسیهی جامعه مدرسین؛ در میان مردم یا پشت درهای بسته؟
عرصههای تحوّل در حوزه علمیه
روحانیت، حوزههای علمیه و اغتشاشات آبان 98