رئيس جمهوری فعلی کشورمان دکتر محمود احمدینژاد و رئیس جمهور منتخب مردم برای دولت آینده، حجتالاسلام دکتر حسن روحانی هر دو در هفته گذشته به قم آمدند؛ یکی در روزهای پایان خدمت خود و برای انجام کارهای باقیمانده عمرانی و افتتاح چند پروژه و دیگری رئیس جمهور تازهنفس برای انجام مقدمات تشکیل دولت خود از جمله دیدار با استوانههای علمی جهان شیعه و استفاده از رهنمونهای آنان در آستانه تشکیل دولت یازدهم.
در حالی که دکتر محمود احمدینژاد، رئیس جمهور کشورمان در ادامه خدمتگزاریهای خود، مشغول افتتاح پروژه بلوار پیامبر اعظم(ص) و سرکشی به پروژه منوریل قم بود و راه حل مشکلات جهان را در ظهور امام زمان(عج) و برپایی حکومت جهانی ایشان اعلام کرد و تبیین اندیشههای مهدوی را ضروریتر از فعالیتهای اجتماعی و سیاسی دانست، حجتالاسلام و المسلمین روحانی که چند روز پیش در تالار وزارت کشور، طلبگی خود را مایه افتخار خود دانسته بود، پس از حضور در مراسم غبارروبی ضریح مطهر حضرت معصومه(س) به دیدار علما و مراجع عظام تقلید رفت.
وی در دیدار با حضرت آیتﷲ صافی گلپایگانی که پیشتر از وضعیت معیشت مردم ابزار ناراحتی کرده بودند، به ایشان اطمینان خاطر داد که دولت یازدهم در حال بررسی وضعیت تأمین کالاهای اساسی است. آیتﷲ صافی گلپایگانی نیز در این دیدار تأکید کردند که باید در سیاست خارجی رویکرد تعامل و گفتوگو داشته باشیم و هدف جمهوری اسلامی صلح و دوستی با کشورها است.
دکتر حسن روحانی در دیدار با آیتﷲ مکارم تأکید کرد که ارتباط دولت وی با قم و مراجع عظام تقلید، دائمی و منظم خواهد بود تا بتواند از نظرات ایشان به خوبی بهرهمند شود. آیتﷲ مکارم شیرازی نیز با توجه به اینکه اخیرا حجم زیادی از امیدواری در میان مردم به وجود آمده است به رئیس جمهور منتخب مردم تأکید کردند: «باید به مردم هم بگویید که این کارها و مشکلات یکشبه حل نمیشود و نیازمند حوصله و گذشت زمان است؛ مردم اگر انتظار داشته باشند که مشکلات با حضور شما یک شبه حل میشود و معجزهای صورت میگیرد درست نیست. باید این مسائل را به مردم گفت تا توقع نابجایی ایجاد نشود چرا که این توقعات نابجا مانع راهتان خواهد بود و یکی از عوامل ایراد کردن افراد بدخواه خواهد بود.»
مشروح دیدارهای حجتالاسلام و المسلمین حسن روحانی با مراجع تقلید را در خبرگزاریهای فارس و پایگاه خبری شفقنا بخوانید. گزارشهای تصویری این دیدارها را نیز میتوانید از زاویه نگاه عکاس فارس، عکاس خبرگزاری حوزه و خبرگزاری رسا ببینید.
اتفاق مهم دیگر در هفته گذشته، سقوط دولت یکساله مرسی در مصر بود که در پی اولتیتاتوم چهل و هشت ساعته ارتش این کشور و استنکاف مرسی از قبول درخواستهای ارتش رخ داد؛ اتفاقی که نهایتا به حرکت ارتش مصر به داخل شهر، برکناری مرسی و تعلیق قانون اساسی این کشور انجامید. این رویداد، واکنشها و اظهارنظرهایی را در حوزه علمیه به دنبال داشت.
امام جمعه قم گفت: محمد مرسی شخصی سلفی و ضد اهل بیت(ع) بود؛ به همین دلیل دست الهی از آستین ملت بیرون آمد و سیلی محکمی به صورت این موجود کثیف سلفی نواخت و پرده از روی او و حزب اخوانالمسلمین برداشت؛ هنوز ماه شعبان تمام نشده خداوند انتقام خون شیخ حسن شحاته را از سلفیها گرفت.
آیتﷲ نورﷲ طبرسی، نماینده ولی فقیه در مازندران برکناری محمد مرسی، را نتیجه سرسپردگی وی به آمریکا و رژیم صهیونیستی دانست و با بیان این که یکی از مهم ترین دلایل شکست انقلاب در این کشورهای نبود یک رهبر عالم و آگاه است، گفت: مردم مصر و دیگر کشورهای عربی به خاطر نداشتن ولی فقیه در خسران هستند.
آیتﷲ سید علی حسینی از علمای عراق نیز به درسگیری از سقوط حاکمان ظالم اشاره کرد و گفت: محاکمه نکردن قاتلان شیخ حسن شحاته و یارانش موجب همانند شدن سرنوشت مرسی و مبارک شد.
خطیب جمعه نجف اشرف با انتقاد شدید از سکوت محمد مرسی در قبال شهادت شیخ حسن شحاته، گفت: محمد مرسی به سزای عمل خود رسید.
شیخ عیسی قاسم، رهبر شیعیان بحرین در واکنش به سرنگونی نظام محمد مرسی، تأکید کرد که رییس جمهور مصر به دلیل بیعدالتی و عدم توجه به خواستههای ملت سرنگون شد.
تحلیل خبرگزاری حوزه در باره وقایع اخیر مصر را در اینجا بخوانید.
نزدیک شدن به ماه مبارک رمضان
با عبور از اعیاد رجبیه و شعبانیه، به ماه ضیافت الهی نزدیک میشویم و با توجه به آماده شدن طلاب برای آغاز سفرهای تبلیغی خود به مناطق مختلف کشور، شور و هیجانی در این باره به وجود آمده است.
حضرت آیتﷲ نوری همدانی در گردهمایی مبلغان ماه مبارک رمضان که در مسجد اعظم قم برگزار شد بر ضرورت آموزش شیوههای نوین برای مبلغان تأکید و ابراز کردند: عمل و رفتار مبلغان باید با گفتارشان تناسب داشته باشد تا تأثیرگذاری آن بیشتر شود؛ مبلغان باید عالم به زمان باشند چون در هیچ زمانی مانند امروز شیعه مورد هجمه نبوده است.
حضرت آیتﷲ فیاض در سخنانی که در آخرین جلسه درس خود ایراد کردند، ضمن تبیین جایگاه واقعی حوزههای علمیه، وظیفه همگان برای حفظ استقلال آن و توصیههایی اخلاقی به طلاب، به نقش آنان در ماه مبارک رمضان تأکید کردند. متن کامل سخنان ایشان را اینجا بخوانید.
همچنین در آستانه ماه مبارک رمضان ویژه نامه تبلیغ از سوی معاونت جامعه و نظام جامعه مدرسین حوزه علمیه قم انتشار یافت و در دسترس مبلغان و روحانیان قرار گرفت.
کارشناس بازاریابی ارتباط با مراکز علمی بوستان کتاب نیز گفت: با توجه به فرارسیدن ماه تبلیغ و منبر و خطابه، مؤسسه بوستان کتاب در زمینه فن خطابه، کتابی ارزنده با عنوان «خطاب و خطابه در اسلام» به قلم حجتالاسلام دکتر محمدباقر شریعتی سبزواری چاپ و منتشر کرده است.
معاون فرهنگی تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم از اعزام ۸ هزار و ۵۰۰ نفر مبلغ زن و مرد در ماه رمضان سال جاری به مناطق مختلف کشور خبر داد.
خبر دیگر اینکه رییس دفتر آیتﷲ مصباح یزدی گفت درس اخلاق آیتﷲ مصباح یزدی در ماه مبارک رمضان در دفتر مقام معظم رهبری در قم برگزار میشود.
عکسها از: تسنیم و صداوسیما
نگاهی به فعالیتهای برونمرزی آیتالله شیرازی
پذیرش اسلام در امریکای لاتین راحتتر از اروپاست/هدف اصلی تبلیغ در خارج، تبدیل اسلام به یک گفتمان بینالمللی است
حوزه را دچار فراموشی نسبت به رسالتش نمیدانم/ ماموریت دفتر تبلیغات اسلامی دفاع از انقلاب در کنار فعالیتهای آکادمیک است
حامی جدی استقلال مالی حوزه هستم/معاونت تبلیغ علیرغم پارازیتهای مزاحم موفق بودهاست