مباحثات

رسانه فکری تحلیلی حوزه و روحانیت

amini-golestaniبه گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری حوزه، حجت‌الاسلام والمسلمین امینی گلستانی در یکی از بزرگ‌ترین مراسم سالیانه بندیکت‌های کاتولیک در صومعه سنت اوتیلیه مونیخ حاضر شد که در نوع خود، اولین حضور یک روحانی شیعه به شمار می‌رود.

وی که با هماهنگی مؤسسه بین المللی مطالعات اسلامی، به همراه یکی دیگر از طلاب موفق به شرکت در دوره زبان آلمانی در صومعه سنت اوتیلیه مونیخ آلمان شده است، در خلال این دوره، از برگزاری مراسم سالیانه بندیکت‌های کاتولیک در این صومعه مطلع شد و در آن حضور یافت. گرچه همکاری شیعه با بندیکت‌ها سابقه قبلی نیز داشته، منتها این برای اولین بار است که یک روحانی شیعه در این مراسم شرکت کرده است.

* بازتاب مثبت بین راهبان و نشریات

شرکت در این مراسم بازتاب بسیار مثبتی نه تنها در بین روحانیون و راهبان این صومعه بلکه در سطح ایالت بایرن داشت و در نشریات آن به چاپ رسیده است.

راهب اعظم این صومعه، ولف گانگ (Arch Abbot Wolfgang) در خلال مراسم، حضور تشیع در مراسم را به فال نیک گرفت و آینده‌ای روشن برای آن آرزو داشت که با تشویق بسیار گرم تمامی حضار همراه شد.

بدون تردید شرکت در چنین همایش‌ها و مراسم‌های مذهبی دیگر ادیان تأثیر مثبتی در آینده صلح و دوستی جهانی داشته و خواهد داشت. زیرا بیش از ۹۵ درصد مردم و روحانیون مسیحی هیچ‌گونه آشنایی با تشیع ندارند و تنها تصویری که از اسلام در ذهنشان است، اسلام طالبانیستی و سلفی‌گرا است که از طریق رسانه‌های اروپایی به شدت دنبال می‌شود و حضور در چنین همایش‌هایی، زمینه را برای معرفی مکتب خردورز و عقلانی اهل بیت علیهم السلام بیش از پیش فراهم می‌کند.

حجت‌الاسلام امینی گلستانی پس از این دوره عازم سوئیس جهت شرکت در سمینار شورای جهانی کلیساها (WCC) به عنوان بزرگ‌ترین نهاد رسمی کلیساها در زمینه گفت‌وگوی ادیان است.

خاطرنشان می‌شود حجت‌الاسلام والمسلمین طاهر امینی گلستانی از طلاب سطح ۴ حوزه علمیه و دانشجوی دکترای فرهنگ و ارتباطات دانشگاه باقرالعلوم(ع) و همچنین مدیر انجمن گفت‌وگوی اسلام و مسیحیت تحت اشراف مؤسسه بین الملل مطالعات اسلامی است و به زبان‌های انگلیسی، آلمانی، فرانسوی، عربی و ترکی آشنایی دارد. در کارنامه فعالیت‌های بین المللی این روحانی، شرکت در بیش از ۱۰ کنفرانس بین المللی در کشورهای آلمان، ایتالیا، اتریش، فرانسه و ترکیه به چشم می‌خورد که بارزترین نمونه آن پایه‌ریزی کنفرانس گفت‌وگوی اسلام و مسیحیت بین حوزه علمیه قم، جامعة المصطفی و دانشگاه سنت توماس آمریکا بوده است که با معیت شش نفر از اساتید حوزه از جمله حجت‌الاسلام والمسملین زمانی معاونت بین الملل حوزه و حجت‌الاسلام والمسملین محسن غرویان بوده است که در واتیکان صورت گرفت که اصل تدارک آن توسط انجمن مذکور بوده است.

رده‌های مرتبط