مباحثات

رسانه فکری تحلیلی حوزه و روحانیت

(مباحثات)

دومین شماره مجله فرهنگی تقریرات با پرونده‌هایی تحت عنوان «نوستالژی علمای بلاد» و «تقاطع مطهری – صدر» منتشر شد. به گزارش مباحثات، این نشریه که در شماره نخست خود به بررسی تفاوت‌ها و اشتراکات مکاتب حوزوی نجف و قم پرداخته بود، در شماره دوم خود طی گزارشی از وضعیت مهم‌ترین علمای شهرستان‌ها و معرفی آن‌ها آورده است: «در دهه‌های اخیر با افزایش سرعت تحولات اجتماعی و تغییرات سیاسی و فرهنگی، به‌نظر می‌رسد که در کنار تقویت کمّی حوزه قم و رشد تمرکزگرایی در تهران، از حوزه‌های علمیه شهرستان‌ها غفلت شده و با درگذشت بسیاری از مجتهدین کهن‌سال محلی و منزوی‌شدن برخی دیگر از آن‌ها، خلأ بزرگ ناشی از این امر به تدریج در قالب برخی آسیب‌های اجتماعی و چالش‌های فرهنگی خودنمایی می‌کند».taghrirat 2

در ادامه این پرونده با آیت‌ﷲ سید علیرضا حیدری از علمای برجسته شهر یزد گفت‌وگو شده و ایشان به بازگویی خاطرات خود از دوره حضور در نجف و ارتباطش با علمای بزرگ این حوزه پرداخته است. آیت‌ﷲ سید علیرضا حیدری از فعالان دفتر امام در نجف بوده و مدتی را نیز در زندان بعثی‌ها به‌سر برده است. برادر بزرگ وی آیت‌ﷲ سید جواد حیدری از علمای محبوب یزد سال گذشته در سن ۸۸ سالگی درگذشت و تشییع باشکوهی برای وی برگزار شد.

دومین پرونده این شماره مجله تقریرات، به اشتراکات فکری و علمی شهیدان آیت‌ﷲ مرتضی مطهری و آیت‌ﷲ سید محمدباقر صدر اختصاص دارد. در این پرونده با دکتر رافائل مائوریلو (شیعه‌شناس ایتالیایی) درباره متدهای شهیدان مطهری و صدر گفت‌وگو شده است؛ وی در این مصاحبه به‌طور مفصل آرای شیعه‌شناختی خود را بیان کرده است. دکتر مائوریلو با اشاره به مثبت شدن نگاه افکار عمومی غرب به شیعیان پس از تندروی‌های گروه‌های سلفی، گزارشی از وضعیت شیعه‌پژوهی در مراکز پژوهشی غرب ارائه داده و از ایرانیان خواسته که غرب‌شناسی را جدی‌تر و واقع‌بینانه‌تر پی‌بگیرند.

گفت‌وگوی مهم دیگر این شماره مجله تقریرات، مصاحبه با سید حسین میردامادی؛ دایی مقام معظم رهبری است که اولین گفت‌وگوی مطبوعاتی وی محسوب می‌شود. وی در این مصاحبه به بیان خاطرات خود از ایام تحصیل در حوزه‌های مشهد، نجف و قم می‌پردازد و نکات ناگفته‌ای از تاریخ معاصر حوزه را بازگو می‌کند. آقای میردامادی که استاد بازنشسته علوم قرآن و حدیث دانشگاه فردوسی مشهد است، زمینه‌های شکل‌گیری انجمن حجتیه را در مکتب تفکیک ردیابی می‌کند.

دکتر عبدﷲ نصری استاد برجسته فلسفه نیز در گفت‌وگو با تقریرات کوشیده «هرمنوتیک» اجتهاد در آرای شهید صدر را شناسایی کند. هم‌چنین دو پرونده حقوقی و جامعه‌شناختی درباره دولت رفاه اسلامی و نسبت جامعه دینی با عدالت از دیگر مطالب این شماره تقریرات است.

دومین شماره تقریرات در حالی منتشر گردیده که فروش اینترنتی شماره نخست آن نیز از چند روز پیش در این نشانی آغاز شده است. مراکز توزیع تقریرات در سایت اینترنتی این مجله اعلام خواهد شد.

رده‌های مرتبط

پاسخ دهید