مباحثات

رسانه فکری تحلیلی حوزه و روحانیت

شهر ساری مرکز استان مازندران، چهاردهم مهرماه شاهد برگزاری هفتمین اجلاسیه منطقه‌ای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم بود؛ اجلاسیه‌ای که به گفته‌ی قائم‌مقام جامعه‌ی مدرسین، با هدف بررسی نقش روحانیت در تبیین وضعیت کنونی کشور برگزار شد. مروری داریم بر رئوس مطالب مطرح‌شده در این اجلاسیه.

برگزاری اجلاسیه‌های منطقه‌ای به درخواست علمای بلاد

هفتمین اجلاسیه منطقه‌ای جامعه‌ مدرسین حوزه علمیه قم در تاریخ چهاردهم مهرماه در ساری آغاز به کار کرد. رییس دفتر جامعه مدرسین در حاشیه اولین روز برگزاری این اجلاس با اشاره به نحوه شکل‌گیری این اجلاسیه اظهار داشت: بعد از طرح برگزاری اجلاسیه‌های سراسری توسط جامعه مدرسین، برگزاری اجلاسیه‌های منطقه‌ای به درخواست علمای بلاد در دستور کار قرار گرفت. حجت‌الاسلام والمسلمین علی ابراهیمی خاطرنشان کرد: برنامه‌ریزی برای اجلاسیه هفتم از نه ماه پیش با هماهنگی با نمایندگان ولی فقیه در سه استان گیلان، مازندران و گلستان آغاز شد؛ هرکدام از این استان‌ها کمیسیون‌هایی تشکیل دادند و مشکلات و معضلات کشوری و منطقه‌ای را بررسی کردند و در نهایت پس از جمع‌بندی نتایج کمسیسون‌های استانی، سه کمیسیون اصلی «حوزه و روحانیت»، «فرهنگی- تبلیغی» و «سیاسی، اجتماعی و اقتصادی» تشکیل شد؛ نتایج آخرین مصوبات این کمیسیون‌ها در  اجلاسیه عمومی با حضور شخصیت‌های کشوری ارائه می‌شود.

IMG13443651

آیت‌ﷲ طبرسی: جامعه‌ مدرسین چشم بیدار انقلاب

نماینده ولی فقیه در استان مازندران در بخشی از سخنان خود در مراسم افتتاحیه این اجلاسیه گفت: جامعه مدرسین و اعضای آن، هم اهل درد هستند و هم اهل درک. آنان دردهای جامعه را تشخیص داده و برای آن چاره‌اندیشی می‌کنند. آیت‌ﷲ طبرسی هم‌چنین با بیان این نکته که جامعه مدرسین چشم بیدار و مراقب انقلاب و بازوان توانمند ولایت فقیه است، درباره‌ی فعالیت‌های کمیسیون‌های سه‌گانه اجلاسیه هفتم منطقه‌ای جامعه مدرسین گفت: اعضای کمسیون‌های سه‌گانه، زحمات زیادی در حیطه کاری خود کشیده و با جلسات متعدد، مسایل مورد نظر کشور و استان را رصد کرده‌اند.

1637812

آیت‌ﷲ مقتدایی: اهمیت مصوبات کمیسیون‌ها

آیت‌ﷲ مقتدایی نیز در افتتاحیه کمیسیون‌های اجلاسیه، ضمن عرض تسلیت به‌مناسبت جان‌باختن تعدادی از حجاج در فاجعه منا گفت: این اتفاق نشان می‌دهد که آل سعود لیاقت عنوان خادمین‌الحرمین را نداشته و در اداره حج بی‌کفایت است. رئیس شورای عالی حوزه‌های علمیه کشور در ادامه به اهمیت جایگاه جامعه‌ مدرسین پرداخت و گفت: جامعه مدرسین، نهادی با سابقه بیش از نیم‌قرن است و در طول مدت فعالیت، خدمات بسیاری داشته و شخصیت‌های علمی طراز اولی در آن عضویت داشته و تاکنون بسیار خوب عمل کرده است. قائم مقام جامعه مدرسین تصریح کرد: مصوباتی که در کمیسیون‌ها بررسی و تصویب می‌شود، به هیئت رئیسه جامعه مدرسین ارجاع و در آن‌جا پس از بررسی، به نهادها و ارگان‌های مربوطه کشوری ارجاع داده می‌شود تا مشکلات رفع گردد.

812722314_68957_102230552262739737431-500x327

نشست عمومی با حضور علما و مقامات عالی‌رتبه کشوری و منطقه‌ای

دومین روز این اجلاسیه که به نشست عمومی اختصاص داشت، با حضور برخی مقامات عالی‌رتبه‌ی کشوری و منطقه‌ای و هم‌چنین تعدادی از مسئولین، علما و اساتید حوزه‌های علمیه قم، گیلان، مازندران و گلستان برگزار گردید؛ از جمله حجت‌الاسلام محمدی گلپایگانی رییس دفتر مقام معظم رهبری، دکتر نوبخت سخنگوی دولت و رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی و هم‌چنین حضرات آیات آملی لاریجانی رئیس قوه قضائیه، مقتدایی رئیس شورای عالی حوزه‌های علمیه،  قربانی نماینده ولی فقیه در گیلان، نورمفیدی نماینده ولی فقیه در گلستان، طبرسی نماینده ولی فقیه در گلستان، اعضای جامعه مدرسین و مسئولین حوزه علمیه قم و… دومین روز برگزاری اجلاسیه با محوریت «نقش و رسالت حوزه‌های علمیه و روحانیت در تبیین وضعیت کنونی کشور» کار خود را ادامه داد و نتایج کمیسیون‌های سه‌گانه ارائه شد.

 

رییس قوه قضاییه: لزوم به‌روز آوری علوم دینی

آیت‌ﷲ آملی لاریجانی در دومین روز برگزاری اجلاسیه با اشاره به این‌که روحانیون سه نقش مهم فهم دین، تبلیغ دین و اجرای دین را برعهده دارند، اظهار داشت: علمای دین در هر زمانی به اقتضای آن زمان، وظیفه خود را انجام داده و امروز نیز با توجه به الزامات روز باید نقش خود را ایفا و در زمینه تبلیغ دین فعالیت نمایند. رئیس قوه قضاییه با اشاره به تهاجم علوم انسانی غربی افزود: امروز در دانشگاه‌های ما علوم غربی تدریس می‌شود؛ در صورتی که باید عالمان دینی در این زمینه ورود جدی داشته باشند و مباحث و لزومات روز را به کتاب و سنت عرضه و علوم دینی را متناسب با جامعه تغییر دهند. آیت‌ﷲ آملی لاریجانی تبلیغ دین را وظیفه دیگر طلاب و روحانیون دانست و افزود: شیوه‌های سنتی تبلیغ بسیار مهم بوده و امروز باید حفظ شوند؛ البته باید از ابزارهای نوین نیز بهره ببریم.

IMAGE635799298141792463

سخنگوی دولت: روحانیت در بخش‌های گوناگون به‌ویژه بخش فرهنگ به کمک دولت بیاید

دکتر نوبخت، سخنگوی دولت و رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور نیز از میهمانان هفتمین اجلاسیه‌ی منطقه‌ای جامعه‌ مدرسین بود که در جلسه مجمع عمومی این اجلاسیه به ایراد سخن و ارائه‌ی گزارشی از عملکرد دولت در بخش‌های مختلف پرداخت. وی با اشاره به آغاز برنامه ششم توسعه از ابتدای سال آینده گفت: یکی از بخش‌های مهم برنامه ششم توسعه، برنامه‌های فرهنگی است که در این زمینه از تمام روحانیون می‌خواهیم هم در این عرصه و هم در بخش‌های مختلف، دولت را یاری نماید. سخنگوی اظهار امیدواری  کرد که مصوبات کمیسیون‌های این اجلاسیه برای اداره بهتر کشور در اختیار دولت قرار گیرید. وی افزود: از آن‌جا که حجت‌الاسلام والمسلمین روحانی، تربیت‌یافته حوزه است، توانست با استفاده از آموخته‌های دینی، در راستای اداره کشور گام‌های ارزشمندی بردارد.

13940716144743976_PhotoL

پایان اجلاسیه با ارائه‌ی بیانیه

هفتمین اجلاسیه‌ی منطقه‌ای جامعه‌ی مدرسین حوزه علمیه قم، پس از دو روز بحث و گفت‌وگو درباره‌ی مسایل مهم کشور و حوزه‌های علمیه با ارائه‌ی یک بیانیه به کار خود پایان داد. «محکومیت فاجعه منا و تأکید بر بی‌کفایتی مسئولین آل‌سعود»، «حمایت قاطع از مواضع مقام معظم رهبری» و «تأکید بر استفاده از ظرفیت‌های سه استان مازندران، گیلان و گلستان» از جمله محورهای بیانیه‌ی پایانی این اجلاسیه بود.

رده‌های مرتبط

پاسخ دهید