جامعه مدرسین حوزه علمیه قم فرایند انتخاب اعضای هفتمین دوره شورای عالی حوزه علمیه قم را از روزهای گذشته آغاز کرده است و پیشبینی میشود طی هفتههای آتی، هفت عضو جدید شورای عالی حوزه علمیه مشخص شوند.
به گزارش مباحثات، لیست اولیه اعضای شورای عالی حوزه علمیه قم برای یک دوره چهارساله ابتدا توسط جامعه مدرسین حوزه علمیه قم بررسی شده و طی رایزنیهای مختلف با مراجع عظام تقلید انتخاب میشوند.
باید گفت انتخاب اعضای شورای عالی که با مشورت و تأیید نهایی مراجع عظام تقلید صورت میپذیرد، میتواند جایگاه این شورا را در حوزههای علمیه مستحکمتر کند.
هفت عضو این شورا از اساتید و شخصیتهای شناختهشده حوزه هستند. شورای عالی حوزه علمیهی قم وظیفهی سیاستگذاری و برنامهریزی کلان در بخشهای مختلف آموزشی، اخلاقی، تبلیغی و اجتماعی حوزه علمیه قم و سایر حوزههای وابسته به آن را بر عهده دارد. پس از مشخص شدن اعضای جدید این شورا، مدیر جدید حوزههای علمیه سراسر کشور نیز انتخاب خواهد شد.
حضرات آیات و حجج اسلام رضا استادی، سیدهاشم حسینی بوشهری، مرتضی مقتدایی، ابوالقاسم وافی، سید احمد خاتمی، سید محمد غروی و علی نکونام گلپایگانی اعضای ششمین دوره شورای عالی حوزههای علمیه بودند.
انتخابات و شورای عالی
اگر حوزه را به عنوان یک جامعه کوچک فرض کنیم چرا باید فرآیند انتخاب مسئولین و گردانندگان این جامعه از بالا باشد، چرا به ذهن هیچ طلبه ای خطور نمی کند که این فرآیند از کف حوزه و با انتخابات و رای گیری از حوزویان شروع شود، ضمن احترام به مرجعیت و مراجع باید اذعان کرد، دخیل نکردن فضای عینی و واقعی حوزه(نه آنچه در بیوت می گذرد) از طریق انتخاب مدیران حوزه یکی از راه هایی است که می توان فضای حوزه را از این وضعیت بیرون آورد، در این فرآیند مجموعه هایی همچون مجمع نمایندگان طلاب، مؤسسات و .. نیز می توانند حضور فعال داشته باشند و از سویی طلاب را نیز در انتخاب کسانی که قرار است زندگی و معیشت آنها را اداره کنند دخیل کند
گرچه می دانیم این پیشنهاد در حد یک آرزوست ولی به امید روزی که جوشش و پویایی حوزه از بین طلاب و کسانی که با شهریه ماهیانه ۵۰۰، ۶۰۰ تومان در حال تحصیل در سطوح عالی هستند، شروع شود نه برخی از آقایان که هیچ گونه نظارتی بر ورودی و خروجی دارایی هایشان نیست
هادی
جانا سخن از جانب ما میگویی …
سید محسن
موضوع انتخابی شدن شورای عالی و مدیر حوزه محوریت حوزه را از بین مراجع و بیوت به سمت کف حوزه می برد و شما تصور کنید که در بین حوزویان و طلاب هر کدام سازی می زنند و نظری دارند، چه هرج و مرجی به وجود می آید. حداقل با محوریت مراجع و بزرگان حوزه این هرج و مرج الان وجود نداره و ولو کند و گاهی تند حوزه راهش را ادامه می دهد. ضمن اینکه در تاریخ حوزه های علمیه مرجعیت محور بوده و حرف اول و آخر را بزرگان می زده اند نه طلاب و نمیشه بر خلاف این سنت چند صد ساله یک دفعه اقدامی کرد.
عمار
بهمین خاطر مشکلات و ضعفهای حوزه روز به روز بیشتر شده