مباحثات

رسانه فکری تحلیلی حوزه و روحانیت

جامعه مدرسین حوزه علمیه قم به عنوان بالاترین نهاد سیاست‌گذاری و تصمیم‌گیری مسائل حوزه‌های علمیه از پنجاه‌ و اندی عضو دارد که هر از چندی با فوت اعضای آن تعداد دیگری بر این تشکل اضافه می‌شوند.

در سال‌های اخیر این سوال جدی مطرح شده‌ است که این نهاد و اعضای آن تا چه میزان با سطوح مختلف حوزه از جمله اساتید و طلاب ارتباط و تعامل دارند و راه ارتباط و انعکاس نظرات حوزویان به اعضای جامعه مدرسین کدام است؟

روابط عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم که مدیر آن چندی پیش با حکم آیت‌ﷲ یزدی انتخاب شده است برای نخستین بار اقدام به تجمیع و فهرست‌بندی دروس اعضای جامعه مدرسین کرده‌است. این لیست نشان می‌دهد حداقل سی‌ و پنج نفر از اعضای جامعه مدرسین کرسی درس فقه و اصول برگزار می‌کنند.

برگزاری درس یکی از بهترین راه‌های حضور در بین بدنه‌ی طلاب است. در این جلسات درس، اساتید بدون واسطه در جریان مشکلات و مسائل حاکم بر حوزه و طلاب قرار می‌گیرند و از سوی دیگر شاگردان و سایر طلاب می‌توانند نظرات و دیدگاه‌های خود را به اساتید که همان اعضای جامعه مدرسین است منتقل کنند.

گفته می‌شود در طرح‌های روابط عمومی جامعه مدرسین قرار است اعضای محترمی که کرسی درس دارند و بخشی از درس را که به موضوعات اخلاقی و همچنین تفسیر قرآن و نهج‌البلاغه اختصاص خواهند داد در سایت جامعه مدرسین منعکس شود.

سال‌های گذشته نیز این دروس و اساتید برنامه‌های خود را داشتند، اما بخاطر عدم اطلاع‌رسانی جامع و دقیق چنین تصور می‌شد که اعضای جامعه مدرسین در بین طلاب حضور ندارند. اگرچه این اقدام دیرهنگام اما نوید دهنده‌ی برنامه‌های خوبی است که می‌تواند بیش از این طلاب و اساتید را به اعضای جامعه مدرسین مرتبط کند و آنان بدون واسطه با سطوح مختلف حوزه ارتباط و تعامل داشته‌ باشند.

برای دانلود این لیست، می‌توانید از اینجا اقدام کنید.

رده‌های مرتبط

دیدگاه‌ها

  1. ناشناس 

    در لیست درسنامه تصریح شده که فقط مربوط به اعضای شورای عالی جامعه مدرسین است (یعنی اعضای اصلی که هفتگی جلسه دارند) ولی در کمال حیرت دروس آیات عظام جوادی آملی و مکارم شیرازی و … نیز ذکر شده است در حالی که بزرگان حوزه بارها و بارها تصریح کرده اند پانزده سال یا بیشتر است در هیچ یک از جلسات جامعه مدرسین حضور نداشته اند واز هیچ یک از تصمیمات آن آنها را مطلع نمی کنند نکته عجیب تر این درسنامه این است که اگر قرار است دروس تمامی اعضای این جامعه و نه فقط اعضای شورای عالی درج شود پس چرا هیچ ذکری از دروس آیات عظام مسلم داوری و نمازی و … نیست که حداقل پانزده سال است دروس خارج معظمی دارند؟

  2. ابراهیم عمارلو 

    سلام متاسفانه ارزیابان تقریرات خارج فقط به آرایش ظاهری تقریرات بسنده می کنند ودرمعرض دو دقیقه نگاه نمره ۶ یا ۱۷ می دهند و این اصلا درست نیست طلبه دلسرد شد ه زده می شود ودیگر دنبال تقریر.نوشتن نمی رود