در آستانه سالروز راهپیمایی عظیم ۹ دی ۸۸، مجله فکری تحلیلی مباحثات، به سخنان و بیانات مراجع عظام تقلید میپردازد که با تجلیل از حرکت پرخروش مردمی، به همراهی و همدلی با آنها برخاسته و ویژگیهای این قدرتنمایی مردمی را برشمردهاند.
خودتان را برای براندازی این نظام خسته نکنید
آیتﷲالعظمی ناصر مکارم شیرازی، ۱۴ دی ۱۳۸۸ در دیدار فرماندهان ارشد نیروی انتظامی سراسر کشور، با اشاره به راهپیمایی عظیم عاشوراییان در روز نهم دی در سراسر کشور، گفت: مردم ایران، همیشه در صحنه هستند و اینکه برخی از آینده نگرانی داشتند، بدانند که پایههای نظام، قانون اساسی و ولایت در این کشور، بسیار مستحکم است و جای هیچ نگرانی وجود ندارد.
این مرجع تقلید شیعیان، در ادامه، پیام دیگر حضور مردم در راهپیمایی عاشوراییان را خطاب به دشمنان نظام در داخل و خارج دانسته و تصریح کرد: دشمنان خارجی و عوامل آنها بدانند که فعالیت برای براندازی نظام جمهوری اسلامی ایران بیهوده است.
وی در ادامه خطاب به دشمنان خارجی نظام اسلامی گفت: خودتان را برای براندازی این نظام خسته نکنید. به جای مصرف پولهای هنگفت برای براندازی نظام جمهوری اسلامی ایران، آنها را به کارتنخوابهای امریکا و لندن بدهید تا سرپناهی برای خود درست کنند. مشاهده میکنید که با گذشت ۳۰ سال از انقلاب اسلامی، هنوز پایههای نظام، مستحکم و بدون تزلزل است.
۹ دی؛ منشأ حیات و تحکیم انقلاب اسلامی
آیتﷲ نوری همدانی نیز علاوه بر سخنان مکرر خود در مقاطع مختلف درباره ۹ دی، در هفتم دی ۱۳۹۰، در درس خارج فقه خود گفت: نهم دی، روز تجلیگاه بصیرت است. نهم دی چشمه جوشان و خروشان ملت است، در برابر فتنهای که به وجود آمده بود.
این مرجع تقلید همچنین گفت: نهم دی باید هر سال جزء ایام ﷲ باشد و باید هر سال به آن توجه خاص شود، زیرا حیات و تحکیم انقلاب اسلامی، در نهم دی به وجود آمد.
آیتﷲ نوری همدانی همچنین افزود: میدانید که در سال ۸۸، روز عاشورا مصادف بود با سوم دی، که فتنهگران به فرمان عدهای که متاسفانه در انقلاب سوابقی هم داشتند، تحت تاثیر نقشه و برنامهریزی دشمنان اسلام و نظام و انقلاب قرار گرفتند و با منافقان و بهاییها و سلطنتطلبها همصدا شدند و هتک احترام عاشورا را کردند. عاشورایی که در طول قرنها، دارای احترام بسیار زیادی بوده است.
وی همچنین درباره سخنان خود در ۶ دی ۱۳۸۸ گفت: روز ۳ دی سال ۱۳۸۸ که با عاشورا مصادف بود، طبق نقشه و برنامه دشمنان اسلام، هتک حرمت فراوانی نسبت به عاشورا صورت گرفت و بعد در ۶ دی، علیه هتک حرمت عاشورا، اجتماع بزرگی صورت گرفت که بنده در میان صدها کفنپوش در برابر آنها درباره فتنه عاشورا صحبت کردم و بعد از صحبتهای بنده، از سرتاسر ایران نامهها و طومارهای فراوانی به دفتر ما ارسال شد که حتی یک اتاق پر شده بود از این نامهها و طومارها، که در آنها از بنده حقیر به خاطر پشتیبانی از ولایت فقیه و شخص آیتﷲ خامنهای دامتبرکاته، تشکر شده بود.
شادی آل زیاد و آل مروان را تکرار کردند
آیتﷲ عبدﷲ جوادی آملی، ۱۱ دی ۱۳۸۸ در درس اخلاق خود در جمع طلاب و دانشجویان، گفت: حادثه تلخ روز عاشورا، ذائقه همه شیعیان جهان بلکه مسلمانان و مردم آزاده را آزرده کرد. از خداوند مسئلت داریم هتاکان را به سزای اعمالشان برساند.
وی همچنین افزود: عدهای که معترضاند، اما صف آنان از هتاکان جداست، از خداوند خواستاریم که آنان را جدا کند و کسانی که در روز حزن اهل بیت علیهمالسلام، شادی آل زیاد و آل مروان را تکرار کردند، اگر قابل هدایت نیستند، به سزای اعمالشان برساند.
آیتﷲ جوادی آملی در ادامه، بر لزوم وحدت و انسجام ملی و مذهبی تاکید کرد و گفت: این وحدت در سایه اهل بیت عصمت و طهارت علیهمالسلام امکانپذیر است و حفظ انقلاب اسلامی تا ظهور حضرت مهدی عجلﷲتعالیفرجه، خواست همه است و خداوند ما را یاری خواهد کرد.
حرکت خودجوش مردم، جهانیان را به تعجب واداشت
آیتﷲ سید محمدعلی علوی گرگانی نیز در مقاطع مختلف، سخنانی درباره راهپیمایی عظیم ۹ دی بیان کرده است. وی در جمع گروهی از اعضای جمعیت هلال احمر استان البرز، گفت: حرکت خودجوش و مردمی ملت ایران در ۹ دی و پاسخ کوبنده فتنهگران، جهانیان را به تعجب واداشت.
وی همچنین گفت: در جریان فتنه، زمانی که براندازان بنا را بر توهین به مقدسات مذهبی مردم گذاشتند، ملت ایران به خروش آمده و به صورت خودجوش به خیابانها ریختند.
آیتﷲ علوی گرگانی، این حرکت مردمی را نشانهای از عمق ارادت و علاقه مردم ایران به ولایت و سیدالشهداء علیهالسلام دانست و گفت: همه این برکات ناشی از تربیت مردم ایران بود.
مراجع تقلید در سه سال گذشته بیش از 150 مرتبه به ربوی بودن نظام بانکی انتقاد کردهاند/ طرح جدید بانکداری به تثبیت دیکتاتوری بانک مرکزی میانجامد
آقایان! این یکی واقعاً بحث طلبگی است!
درخواست جمعی از طلاب پیرامون بزرگداشت شمس تبریزی و پاسخ مرجعیت
سکولاریسم حوزوی؛ چالشها و ابهامات پیشرو