در پایان سوره سخن از کسی است که پی ندارد و ابتر است و نسل او منقطع خواهد شد. پس ابتدا هم باید همسوی با آن باشد. اینجا سخن از حضرت زهرا (س) به عنوان کسی است که ادامهدهنده نسل رسولالله (ص) است و لذا دشمن ایشان ابتر است. پس برای همین عطا، نهر کن. آنها فقط برای پسر نهر میکردند… گویا موضع خداوند سبحان در مقابل این جریان اجتماعی این است که این خانم و انسان بسیار بزرگ، شایستگی نهر دارد. برای این عطای مهم غیر از نماز، باید نهر کنید. به لحاظ تاریخی اگر سوره را در آن فضای تاریخی بگذاریم، باید معتقد باشیم که این مصداق منحصر به فرد است. ادامه …
موضوع فقه سیاسی در سالهای اخیر یکی از مسائل مورد توجه حوزویان بودهاست و برهمین اساس مباحثات تلاش می کند با اساتید مختلف در این زمینه جوانب این مسئله را بررسی کند. حجتالاسلام دکتر مهدی ابوطالبی دکترای علوم سیاسی و … ادامه …
مقدمه/ فقه سیاسی از جمله مسائلی است که در دو دهه گذشته مورد توجه جدی فضلای حوزوی قرار گرفته است و شاهد تولیدات علمی قابل توجهی در این زمینه هستیم؛ اگرچه ریشههای این موضوع بسیار بیشتر و عمیقتر بودهاست. برای … ادامه …
کرسی علمی- ترویجی با موضوع «حوزه علمیه نجف و نظریه دولت» در تاریخ ۱۴ آذر ۱۴۰۲ در محل پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی برگزار شد. در این نشست دکتر عبدالوهاب فراتی به ارائه بحث پرداخت. متن ذیل، ارائهی دکتر فراتی … ادامه …
القاب علمی در مکتوبات مسلمین بیشترین حضور را در کتابهای رجالالحدیث و تراجمالرجال دارند ولی بازتاب و کاربست القاب به محدّثان اختصاص ندارد و دانشوران دیگر علوم اسلامی نیز هماره از القاب علمی برای تعیین و تثبیت جایگاه خود در … ادامه …
روز گذشته دکتر سیدمحمدامین آقامیری دبیر شورای عالی فضای مجازی در سفر به قم، ضمن دیدار با مدیران عالی حوزوی، نشستهایی با اساتید حوزه و فعالان فضای مجازی برگزار کرد. متن ذیل سخنانی است که توسط اینجانب در این نشست … ادامه …
چندی است بحث از چالش آیتﷲ دکتر یا حجتالاسلام دکتر در محافل حوزوی و دانشگاهی داغ است و رویکردهای موافق و مخالف در مواجه با آن پدید آمدهاست. در این یادداشت به این پدیده از منظر یک چالش کهن در … ادامه …