روز سه شنبه ۱۵ مردادماه، قرار بود نشستی تحت عنوان «تبیین نظریه پیشگیری ساختاری از بیماری» در سالن اجتماعات دفتر تبلیغات با حمایت طیفهای مختلف حامیان طب سنتی و اسلامی برگزار شود. پس از تعطیلی جلسه و بسته شدن درب سالن و تجمع حامیان و علاقمندان، مساله به کف خیابان کشیده شده و در نهایت شبه تجمعی در مقابل دفتر تبلیغات اسلامی با برخی از شعارها شکل گرفت. طی سالهای گذشته موضوع طب سنتی و اسلامی یکی از چالشهای جاری برخی از جریانات حوزوی با وزارت بهداشت بوده است و گرچه در مقاطع مختلف تلاش گردید طی توافقاتی مساله حل گردد، اما زمینههای اختلاف و نزاع همچنان به قدرت خود باقی است.
بدون قضاوت در خصوص محتوی مدعیات حامیان طب سنتی و اسلامی باید گفت:
- در صورت عدم تدبیر صحیح از سوی متولیان امر، شیوههای خیابانی در این فقره و مسائل مشابه نظیر تحول و … یکی از چالشهای جدی سالهای آینده خواهد بود. در شرایطی که کشور نیاز مبرم به همگرایی و انسجام در زمینههای مختلف دارد، حوزه و روحانیت با هر موضوعی دچار واگرایی و اختلافات داخلی شده است. اساساً هر موضوع فکری و فرهنگی در شرایط فعلی کشور نیاز به مدیریت از کانالهای همسنخ داشته و امنیتی و خیابانی کردن آن تبعات نامناسبی برای همه طرفین نزاع خواهد داشت.
- در شرایط فعلی یکی از بازیگران اصلی، سازمان حوزه است. با توجه به سطح تخاصمات بین این جریانات طبی و وزارت بهداشت، به نظر میرسد حوزه میبایست نقش خود را به عنوان یک سازمان ایفا کرده و تکلیف بسیاری از مردم حیران و سرگشته در گیر و دار مصرف داروهای شیمیایی و امیدوار به طب سنتی و اسلامی را مشخص کند که کدام یک و براساس چه نسبتی صلاحیت ورود به این حیطه خطیر را دارد و آیا حامیان طب سنتی و اسلامی، طبیبان و کارشناسان دلسوز برای مردم هستند یا کلاهبرداران و شیادانی که پروندههای مختلف قضایی در خصوص آن وجود دارد؟ قطعا یکی از پاسخگویان این سوالات سازمان حوزه خواهد بود.
- هیجانزدگی یکی از مهمترین آسیبها در موضوع فوق میباشد. به نظر میرسد پیروان و طلاب علاقمند به موضوع طب سنتی که براساس برآوردهای صورت گرفته تعدادشان بسیار بالاست، همچنان مطالبات خود را از شیوههای طلبگی و حوزوی پیگیری کرده و اجازه بهرهبرداری از تنشهای موجود را به هیچ جریان معاند و مخالف فرهنگ ایرانی- اسلامی ندهند.
مفهوم «نواندیشی» برای معرفی جریانهای حوزوی گویا نیست/ آزاداندیشی در حوزه باید روشمند باشد