مباحثات

رسانه فکری تحلیلی حوزه و روحانیت

در پی اهانت وهابیت کوردل به مرقد مطهر جناب حجر بن عدی (صحابه فداکار رسولخدا و امیرالمومنین(ع) در سوریه، مرکز تحقیقات رایانه ای قائمیه اصفهان اقدام به نشر کتاب زندگینامه حجر بن عدی اثر حجت‌الاسلام جواد محدثی در فضای مجازی کرده است.

این کتاب بصورت دیجیتالی با پنج فرمت به نام‌های pdf – java –android – Html – epub برای استفاده در رایانه ، انواع گوشی‌های تلفن همراه و انواع تبلت‌ها به صورت رایگان بر روی سایت مرکز به نشانی www.ghaemiyeh.com قرار گرفته است.

تا به حال بیش از سی هزار نرم افزار با ۱۱۴ موضوع مختلف به ۳ زبان فارسی، عربی و انگلیسی با قالب های مختلف نرم افزاری برای استفاده عموم دوستداران معارف قرآن و عترت در سراسر جهان به صورت رایگان بر روی سایت این مرکز بارگذاری شده است.

یکی از قبایلی که در کوفه می زیست کنده بود. حجر را به سبب آن که از این قبیله بود «حجربن عدی کندی» می گفتند. چون اهل خیر بود، به «حجرالخیر» نیز معروف بود. پیش از اسلام به دنیا آمده بود؛ اما در سال های آخر عمر رسول خدا(ص) توفیق یافت که مسلمان شود. از این رو، بهره گیری وی از حضور پیامبر، چندسالی بیش نبود؛ اما پیوسته در عمر خویش، پیکارگری در راه حق بود. در جنگ قادسیه در زمان خلیفه دوم حضور داشت و فاتح مرج عذار بود.

وی، عابدی پارسا، مجاهدی ظلم ستیز، آمر به معروف و ناهی از منکر بود و از پیامبر خدا و امیرمؤمنان(ع) حدیث روایت می کرد. او شیفته نماز و نیایش، مستجاب الدعوه و از اصحاب برجسته پیامبر خدا(ص) بود. چنان دلباخته زهد و عبادت و نماز و روزه بود که او را راهب اصحاب محمد(ص) می گفتند. هم در زیبایی چهره، از خوش سیماترین مردان کوفه بود و هم در زیبایی روح و کمال اخلاقی، از نوادر روزگار به شمار می رفت. اگر تولد او را آنچنان که گفته اند – در عصر جاهلیت بدانیم، هنگامی که پس از فتح مکه به اسلام گروید، حدود ۲۷ سال داشت. هر چند دیر اسلام آورد و سن او در آن هنگام چندان زیاد نبود، ولی در عمق ایمان و صداقت عقیده و باور استوار نسبت به دین خدا، رسالت پیامبر(ص)، از بسیاری از کهن سالان و سابقه داران پیشتر و بارزتر بود. به تعبیر مرحوم سیّد محسن امین: حجر، از نیکان صحابه بود، فرماندهی شجاع، بلند همت، عابد و زاهد، مستجاب الدعوه، عارف به خدا، مطیع محض فرمان پروردگار، حق گوی صریح، ظلم ستیز صبور، بی هراس از شهادت، ایثارگر در راه خدا و از هواداران خالص امیرالمؤمنین(ع) بود. این که از سوی حضرت علی(ع) به فرماندهی سپاه در جنگ جمل و صفین برگزیده شد، نشانه شجاعت اوست. حاضر بود که بمیرد، ولی خواری و ذلت نپذیرد. آغوش به روی شهادت گشود؛ اما حاضر نشد از علی(ع) بیزاری بجوید و خود را از مرگ برهاند و حاضر شد که پسرش پیش از خودش شهید شود، تا مبادا با دیدن تیغ جلاد بالای سر پدرش، سست شود و دست از ولای علی علیه(ع) بردارد… .

اینها گوشه‌ای از فضیلت‌های اخلاقی و روحی حجربن عدی است، که او را شایسته الگو بودن برای هر مسلمان حق جو و شهادت طلب و وفادار به آرمان‌های والا، ساخته است. جهت دانلود کتاب اینجا را کلیک کنید.

رده‌های مرتبط

پاسخ دهید