با شروع بحران ویروس کرونا در چین و وضعیت گسترش یابندگی شدید آن، از همان ابتدا مشخص بود دیر یا زود پای آن به ایران نیز باز خواهد شد. اتفاقی که با تأخیری چند هفتهای بلاخره به وقوع پیوست و … ادامه …
اصولا چه نوع رابطهای بین علم و دین وجود دارد؟ رابطه بین علم و دین بحثی است که در مورد آن آراءِ متعددی وجود دارد و مغالطههای زیادی در مورد آن صورت گرفته است. مثلاً عدهای علم و دین را … ادامه …
تعدد ادیان در هندوستان، سبب نشده که دین اسلام مورد توجه قرار نگیرد. دومین دین رسمی این کشور را اسلام تشکیل میدهد. در نسبنامه برخی عالمان مسلمان نیز نامی از هندوستان دیده میشود. میرزا ابوالحسن جلوه از جمله عارفان و … ادامه …
بیش از سه ماه است که از شهادت سرداران مقاومت حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس و همراهانشان به دستور رئیسجمهور تروریست رژیم آمریکا میگذرد، و همچنان عراق آبشخور تحولات سیاسی و اجتماعی است. بعد از این اقدام جنایتکارانه مجلس … ادامه …
فایلPDF متن کامل سرفصل مطالب دکتر سروش: هیچ دلیل عقلی و نقلی معتبری نداریم که امام مدفون در خاک، صدای زائران را بشنود و به آنها پاسخ بدهد و یا اساساً قدرت برآوردن حاجات آنها را داشته باشد. آتش غربزدگی … ادامه …
مفاسد اقتصادی و هزاران اختلاس و مانور ثروت در دههی اخیر، حاصل سه دهه بیتوجهی به رانتبازی اربابان ثروت و قدرت است -از دوستان آقای هاشمی گرفته تا احمدینژاد- و اگر از همان اواسط دهه هفتاد این هشدارها جدی قلمداد میشد، امروزه مفاسد اقتصادی ادامه …
چکیده: جستار حاضر درصدد پاسخ به این سوال است که به رغم دیدگاههای متفاوت و گاه متضادی که از سوی روحانیون، به عنوان مبلغان دین، درباره کرونا (و موضوعاتی شبیه آن) بیان میشود، چرا برخی گروهها و کانالهای موجود در فضای … ادامه …
«تا این امیدتان ناامید نگردد فرج امام زمان فرا نمیرسد!» شاید شما هم بارها این جمله را شنیده باشید. برخی همیشه در پسِ ناکامیهای عدالت طلبان و مجاهدان با زبان زهرآلود نمک بر زخم ایشان میپاشند که دیدید که گفتیم: … ادامه …
بدون تردید یکی از مهمترین چهرههای عرصهی فرهنگ و هنر انقلاب اسلامی، شهید سیدمرتضی آوینی است؛ کسی که علاوه بر دغدغههای والا، اهل قلم و اندیشه بود؛ و همین امر هم باعث شده است تا نهادهای مختلف فرهنگی از یکسو … ادامه …
شاید اولین و اصلیترین سوال در حوزه الهیاتی این باشد که آیا اساسا قائل به نوعی از بحران در حوزه الهیات کنونی هستیم یا خیر؟ آیا میپذیریم که بعد از انقلاب و مخصوصا در دو دهه اخیر الهیات ما نتوانسته … ادامه …