سهیمدانستن مردم در حکومت و قائل شدن حق مشارکت برای آنها، از جمله حقوق اساسی به شمار می رود که امروزه برای افراد یک جامعه در نظامهای مختلف فکری سیاسی به رسمیت شناخته میشود و دولتها و حکومتها علاوه بر … ادامه …
چندی پیش گروهی با عنوان «مباحثه پرسشهای تحول» از اینجانب دعوت کرد تا در ضمن حضور در این گروه شبکه اجتماعی ایتا به این پرسش پاسخ دهم که سایت مباحثات چه اقداماتی برای تبیین مبانی نظری نظامسازی دینی ارائه داده … ادامه …
فکر میکنم باید گزارهی «انتخاب کاندیدای اصلح» را به «انتخاب کاندیدای بد از میان کاندیداهای بدتر» تبدیل کنیم. اگر من بگویم اصلح، در واقع در حال مقایسه کاندیداها با یک تراز معصوم هستم؛ در حالیکه کاندیدای اصلح، معصوم است. اگر شما بگویید که بین صالح و اصلح، آفاتی بهدنبال دارد. ادامه …
مباحثات: در چند ماه اخیر و درپی شهادت سردار سلیمانی، بحث پایان اشغالگری آمریکا در منطقه که مطرح شد و مقام معظم رهبری هم این نکته را فرمودهاند، به نظر میآید که این یک اتفاق نظر ملی بوده و در … ادامه …
ظهرِ روز یکشنبه ۲۰ بهمنماهِ ۱۳۹۸ دومین جلسهی نشستِ «هماندیشیِ اصحابِ علوم انسانیِ اسلامی دربابِ جهانِ مقاومت پس از شهادت سردار قاسم سلیمانی« بههمتِ دانشگاه باقرالعلوم(ع) قم و در سالنِ جلساتِ حوزهی ریاستِ آن دانشگاه برگزار شد. در این نشست … ادامه …
درپی پخش برنامه این شبها از شبکه یک سیما، جناب حجتالاسلام قاسمیان در پاسخ به سوالی که اگر حکومت الگویش حکومت عدل علوی است، چرا پس اوضاع بدین گونه است؟ به بیان موارد نقص و ضعف حکومت حضرت علی(ع) اشاره … ادامه …
اختصاصی مباحثات/در این نشست که با حضور رئیس دانشگاه باقرالعلوم(ع) حجتالإسلام شمسﷲ مریجی آغاز شد، جمعی از اساتید و اعضاء هیئت علمی آن دانشگاه به طرح نظر و تبیین دیدگاههای خود دربارهی ابعاد مختلف شهادت سردار شهید قاسم سلیمانی پرداختند. … ادامه …
«فیلم مارمولک فهمیده نشد وگرنه به جای مخالفت، تایید می شد.» نظر شما دربارهی این جمله چیست؟ اگر فردی معمولی آن را گفته بود، به راحتی پنبهاش زده میشد و هزاران چرا و چگونه در مقابلش قرار میگرفت؛ اما اگر … ادامه …
– ضرورت استعدادسنجی طلّاب خدای متعال در قرآن کریم میفرماید: «أَهُمْ يَقْسِمُونَ رَحْمَةَ رَبِّكَ نَحْنُ قَسَمْنَا بَيْنَهُمْ مَعِيشَتَهُمْ فِي الْحَيَاةِ الدُّنْيَا وَ رَفَعْنَا بَعْضَهُمْ فَوْقَ بَعْضٍ دَرَجَاتٍ لِيَتَّخِذَ بَعْضُهُمْ بَعْضاً سُخْرِيّاً وَ رَحْمَةُ رَبِّكَ خَيْرٌ مِمَّا يَجْمَعُونَ»[۱]: «مگر رحمت پروردگارت … ادامه …
بیگمان یکی از مهمترین عناصر سیاسی، اجتماعی و فرهنگی عراق امروز نهاد مرجعیت است که در دورههای مختلف عراقِ پس از ۲۰۰۳، با کنشگریهایی که بسیاری از ناظران و کارشناسان آن را سنجیده و دقیق ارزیابی میکنند، توانسته تا حد … ادامه …