الویری به ذکر خاطراتی درباره سفرهای خارجی خود پرداخته که شهروندان با کنجکاوی درباره لباس طلبگی میپرسند و پس از اطلاع درباره آن، تقاضای عکس گرفتن میکنند. با این حال وی تأکید میکند که اهل مقاومت کور نیست، و اگر در مواردی مقامات سفارت یا رایزنی ایران در کشورهای مختلف، بگویند که پوشیدن لباس روحانیت به صلاح نیست، رعایت میکند
ادامه …
در بین چالشهای گوناگون بینش تمدنی، آنچه اکنون در محیطهای نخبگانی که باید مبلغان و مروجان اصلی این بینش باشند، به چشم میخورد وجود رگههایی از جریانهای اندیشهسوز با ظاهری مزین به نمادهای ارزشی است که مهارت اصلی آنها تقلیل معارف تمدنساز ادامه …
اخیراً مصاحبهای از آیتﷲ آقای سیدمحمد موسوی خوئینیها منتشر شده که در آن اخبار و تحلیلهایی متفاوت درباره دو تن از چهرههای برجسته شیعی جهان معاصر اسلام یعنی امام موسی صدر و مرحوم آیتﷲ هاشمی رفسنجانی بیان شده است. در … ادامه …
دبیر کنفرانس: در این همایش بهدنبال توجه به این نکته هستیم که جریانسازی علمی در حوزه ایجاد نظامات حاکمیتی برآمده از ارزشها، بدون دست دادن و همراهی سه بخش حوزه، دانشگاه و نهادهای حاکمیتی و مدیران، ممکن نیست. اگر میخواهیم دولت اسلامی محقق شود، حوزه باید به شکل کامل، ضلع سوم را ایجاد کند. منظور از حوزه نیز، متن حوزه، یعنی حوزویان است؛ نه فقط بخش خاصی از طلاب که در بخش حاکمیتی طرف مشورت هستند. ادامه …
رسانهها در غیر ایام انتخابات هم باید بتوانند مشارکت و اعتماد عمومی را جلب کنند/فقهای ما ـ مخصوصاً فقهایی که درک رسانهای دارند ـ باید در مورد مصادیق دروغ مصلحتآمیز و مواردی مثل جواز پخش چهره افراد بدحجاب در ایام انتخابات پاسخ فقهی دهند. ادامه …
وقتی اولین دوره انتخابات مجلس اعلای شیعیان لبنان برگزار شد و امام موسی صدر به ریاست رسید، در دیدار با رئیس جمهور لبنان بیان داشت: «حضرت رئیس جمهور! هرکس گمان بَرَد وجود فرقههای گوناگون و سازمانها باعث ضعف ملی است نگاه تنگی دارد. این فرقهها هستند که پیکره لبنان را واحد کردهاند و این باید تقویت شود». ادامه …
حجتالاسلام والمسلمین دکتر محسن الویری: بنده به دلیل حشر و نشر چند سالهای که با این مقتول داشتم، این روزها بارها محفوظات ذهنم را مرور کردهام تا بتوانم به این پرسش پاسخ دهم که به راستی کدام ویژگی این مقتول، نقطه آغاز یا تداوم انحراف او به شمار میرود. او بیتردید تعادل روانی نداشت و در سالهای ۶۱ تا ۶۵، در دانشگاه امام صادق علیهالسلام بود و رفتارهای متناقض بسیار داشت؛ گاه خوب درس میخواند و گاه نسبت به درس بیتفاوت بود، گاه در کارها منطم و گاه به شدت بینظم بود. ادامه …
اتقان علمی و احاطه بر همه جوانب بحث و همچنین خوشتقریری و خوشبیانی و بیان روان که حکایت از این سلطه علمی میکند، به نظر من باید به عنوان دو ویژگی اصلی درس آیت الله سید حسین مصطفوی در نظر گرفته شود. ادامه …
مراد از همگرایی، با هم بودن مثل اعضای یک خانواده است. اعضای یک خانواده تقریباً محال است در همه جنبهها مانند یکدیگر باشند. ولی میدانند که در چتری به نام خانواده زندگی میکنند. این اعضا با وجود اختلافهای سنی، صنفی، علمی و اجتماعی، مجموعه بههمپیوستهای را تشکیل میدهند که از خانوادههای دیگر متمایزشان میکند. ادامه …