رونق دوباره در فضای علمی و درسی حوزه علمیه
هفته گذشته، به مرور درسهای حوزه آغاز شدند و مراجع تقلید و علما، به ادامه درسهای خارج خود پرداختند. همچنین بسیاری از مؤسسات حوزوی نیز از هفته گذشته کار خود را از سر گرفتند.
آیتﷲ سید هاشم حسینی بوشهری در مراسم آغاز سال تحصیلی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) ضمن تبریک میلاد امام رضا(ع)، اظهار داشت: دانشپژوهان و طلاب باید روح پرسشگری داشته باشند.
معاون آموزشی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) نیز در همین مراسم، از تغییرات آموزشی در مقطع کارشناسی این مؤسسه خبر داد و گفت: در گذشته طلاب پس از ثبت نام، یکی از ۱۴ رشته را انتخاب واحد میکردند، اما برای اهتمام بیشتر به دروس پایه و معارفی، مقرر شد طلاب ورودی مقطع کارشناسی در زمان ورود به این دوره، انتخاب رشته نکنند. طلاب از این پس، بعد از گذراندن دو سال آموزش در حوزه معارف عقلی و نقلی و با توجه به کسب نمره آنها و نیاز مؤسسه، میتوانند یکی از ۱۴ رشته موجود در مؤسسه را انتخاب کنند، این مسئله موجب میشود تا آنان نسبت به معارف عقلی و نقلی جدیتر باشند.
همزمان با آغاز سال تحصیلی و سالروز میلاد امام رئوف، حضرت علی بن موسی الرضا(ع)، جشن میلاد و مراسم عمامهگذاری جمعی از طلاب حوزه علمیه نیز در بیوت مراجع عظام تقلید و علما در قم برگزار شد.
افتتاح مدرسه علمیه آیتﷲ خوانساری
در هفته گذشته، مدرسه علمیه حضرت آیتﷲ خوانساری با حضور حضرات آیات صافی گلپایگانی و شبیری زنجانی و شماری از مسئولان و شخصیتهای برجسته حوزوی افتتاح شد.
آیتﷲ حسینی بوشهری، مدیر حوزههای علمیه در این مراسم، با بیان اینکه اگر امکانات مناسب در اختیار حوزههای علمیه قرار گیرد نتیجهدهی کار بیشتر میشود، گفت: در صورت وجود امکانات مناسب فکر و ذهن طلبه به جای مشغول شدن به مسائل جانبی به درس و بحث معطوف خواهد شد.
گزارش تصویری این مراسم را در خبرگزاری حوزه ببینید.
اخبار داخلی
معاون آموزش حوزههای علمیه از تصویب نظام جدید آموزشی سطح یک حوزه و اعزام اساتید به استانها و شهرستانهای سراسر کشور خبر داد.
حجتالاسلام و المسلمین نکونام، عضو شورای عالی حوزههای علمیه بر تفقه در دین و هجرت روحانیون به مناطق نیازمند روحانی تأکید کرد.
مدیر مؤسسه صدای بهار از مستندسازی علمی دروس خارج مراجع تقلید در مدرسه اینترنتی فقاهت خبر داد و گفت: در حال حاضر با کمک برخی از فضلای حوزه کار تقریر دروس حضرات آیات عظام مکارم شیرازی، سبحانی و جوادی آملی انجام میشود.
نشست ستاد همکاریهای آموزش و پرورش و حوزه علمیه
هفته گذشته، دومین نشست فصلی ستاد همکاریهای آموزش و پرورش و حوزه، با حضور مدیر و معاونان حوزههای علمیه و سرپرست و معاونان وزارت آموزش و پرورش، در قم برگزار شد.
آیتﷲ حسینی بوشهری، مدیر حوزههای علمیه، همکاری آموزش و پرورش و حوزه را گام مبارکی در راستای تحقق اهداف اسلام و انقلاب معرفی کرد که نتایج گسترده و مثبتی در پی خواهد داشت.
دکتر علی اصغر فانی، سرپرست وزارت آموزش و پرورش، در این نشست، همکاری با حوزههای علمیه را تکلیفی شرعی دانسته و گفت: تعامل و همکاری با حوزه نه یک تکلیف اداری، بلکه تکلیفی شرعی است که باید در این دوره به اثربخشی موضوعات پرداخت، تا به هدفها دست یابیم.
حجتالاسلام والمسلمین فرحانی، در این نشست ضمن ارائه گزارشی از فعالیت کمیته مشترک این دو نهاد، گفت: آموزش و پرورش از همه ظرفیتهای حوزه استفاده کند.
دبیر ستاد همکاریهای آموزش و پرورش و حوزههای علمیه نیز از تدوین سند چشمانداز همکاری این دو نهاد علمی و تربیتی، در آیندهای نزدیک خبر داد.
سفر سرپرست وزارت آموزش و پرورش به قم و دیدار با مراجع تقلید
دکتر علیاصغر فانی، در سفری یکروزه به قم، علاوه بر زیارت حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س)، با مراجع عظام تقلید و علما دیدار و پیرامون مسائل وزارت آموزش و پرورش به گفتوگو پرداخت. (گزارش تصویری)
حضرت آیتﷲ مکارمشیرازی، در دیدار سرپرست وزارت آموزش و پرورش، این نهاد را یکی از کلیدیترین دستگاهها دانسته و گفتند: سنگ بنای رشد و تکامل جامعه، در دستگاههایی همچون آموزش و پرورش بنیان نهاده میشود؛ چرا که منابع زیرزمینی و رو زمینی جامعه را اداره نمیکنند، بلکه این مسئولیت بر انسانهای توانمند و متعهد است. بر این اساس اگر در آموزش و پرورش برنامهها درست باشد، جامعه در مسیر درستی قرار میگیرد.
حضرت آیتﷲ شبیری زنجانی با بیان اینکه تربیت دینی، انسان را از قرار گرفتن در مسیر انحراف باز میدارد، گفتند: باید تربیت دینی دانشآموزان در اولویت برنامههای آموزش و پرورش باشد.
حضرت آیتﷲ موسوی اردبیلی نیز با اشاره به وجود آسیبهای تربیتی و اخلاقی در جامعه، تأکید کردند: باید دانشآموزان به درستی تربیت شوند تا نسبت به آینده دغدغه نداشته باشیم.
دیدار وزیر اطلاعات با مراجع تقلید
وزیر اطلاعات با حضور در شهر مقدس قم با شماری از مراجع تقلید و علما دیدار و گفتوگو کرد. وی در این سفر با شماری از مراجع تقلید و علما دیدار و گفتوگو کرد. دیدار با حضرت آیتﷲ سیدعبدالکریم موسوی اردبیلی نخستین برنامه وزیر اطلاعات در سفرش به شهر مقدس قم بود. وی سپس در دفتر حضرت آیتﷲ نوری همدانی حضور یافت و با این مرجع تقلید دیدار و گفتوگو کرد. (گزارش تصویری)
آیتﷲ نوری همدانی در دیدار حجتالاسلام و المسلمین علوی، وزیر اطلاعات، خدمت به نظام مقدس اسلامی را از بالاترین عبادتها دانسته و اظهار داشتند: نظام اسلامی نعمتی است که با ایثارگریها، تلاشها و زحمات فراوانی پایهگذاری شده و وزارت اطلاعات میبایست با تمام قدرت از آن حفاظت کند.
حضرت آیتﷲ موسوی اردبیلی هم در دیدار وزیر اطلاعات خطاب به وی تأکید کردند: افرادی که به عنوان مسئول و همکار انتخاب میکنید افراد صالح و فهیمی باشند که در خدمت مردم باشند و به فکر سوءاستفاده از قدرت و جایگاه خود نباشند.
چند نفر از اعضای جامعه مدرسین در بین طلاب حضور دارند؟
روشنفکری به معنای عامش نوعی گرتهبرداری از غرب است / طلبه با ادبیات روشنفکری میتواند ذهنیت منفی جامعه نسبت به روشنفکری را اصلاح کند
آسیبشناسیای که به بنبست منجر میشود؟
حوزویان بر بستر احتضار زیست اخلاقی